potpisani ugovori

Fakultet ekonomije i turizma otvaraju vrata suradnji akademske zajednice i istarskih vinara i vinskih stručnjaka

| Autor: Doria Mohorović
(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


U Vijećnici Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković" Pula danas je sklopljena značajna suradnja između ove obrazovne ustanove i udruge Vinistra koja okuplja istarske vinogradare i vinare.

Dekanica izv. prof. dr. sc. Ksenija Černe i predsjednik Vinistre Luka Rossi, potpisali su ugovor koji otvara vrata suradnji akademske zajednice i vinskih stručnjaka. Kako se moglo čuti uoči potpisivanja kojem su prisustvovali i profesorica dr.sc. Roberta Pamić Kontošić, direktor Vinistre Ivan Marić i Sanja Brnobić, voditeljica marketinga Vinistre, važan je to korak prema povezivanju studenata sa stvarnim potrebama vinarske industrije, pružajući im priliku da istraže svijet vinogradarstva i vinskog biznisa.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Dekanica Černe naglasila je važnost ove suradnje za fakultet, ističući da potpisivanje sličnih ugovora o suradnji FET-a s gospodarstvenicima nije novost.

"Radimo i ostvarujemo rezultate, ali se ne hvalimo baš često s njima u javnosti. Imamo stotinjak ugovora s gospodarskim subjektima, sklopljenim što putem individualnih inicijativa, poput ove kolegice Roberte Kontošić Pamić, ili preko Centra za razvoj karijera. Posebno nam je bitno to što će kolege iz Vinistre moći doći kod nas, odnosno naši studenti će imati priliku čuti gostujuća predavanja na teme koje ćemo zajednički odabrati, a koje će biti u okviru kolegija, ne samo sa smjerova menadžment i poduzetništvo, nego i s marketinških i turističkih kolegija, pa sve do onih računovodstvenih, što nas posebno zanima. S druge strane, tu je i mogućnost posjeta i praksi, rekla je Černe, predstavljajući koje će sve aktivnosti otvoriti ova suradnja.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Rossi je istaknuo potrebu za uključivanjem mladih u rastuću vinarsku regiju, primjećujući rast potrebe za stručnjacima iz područja ekonomije, marketinga i knjigovodstva u vinogradarskim poslovima.

"Sve veći spektar djelatnosti uključujemo u naše vinarije i zato nas raduje ova suradnja jer na neki način studentima otvaramo vrata udruge, kao i naših članova, s ciljem da mladim ljudima približimo naš svijet i industriju. I time da, dok još studiraju, razmišljaju u kojem smjeru nakon studija mogu krenuti i mogu li sebe zamisliti u priči istarskog vinarstva i vinogradarstva", kazao je predsjednik Vinistre.

(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Profesorica dr.sc. Roberta Kontošić Pamić dodatno je naglasila uspješne primjere terenske nastave, gdje su studenti posjetili vinarije Matošević i In Sylvis i upoznali se s istarskim vinarima.

"Prošle godine gostovao nam je i predsjednik Luka Rossi na kolegiju Obiteljsko poduzetništvo. Tu je krenula suradnja i kotačić se dalje zakotrljao. Imamo i terenske nastave u kojima su studenti direktno involvirani s vinarima u izradu projekata, kao i dva case studyja za Vinistru, na kojem rade studenti diplomske razine menadžmenta i poduzetništva i financijskog menadžmenta zajedno sa studentima turizma i razvoja", istaknula je Kontošić Pamić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini