konjički turnir u preskakanju prepona

FOTOGALERIJA / Zapušteno pulsko zemljište oživjelo je barem na jedan dan

| Autor: Glas Istre


Na Marsovom polju u Puli u nedjelju je održan konjički turnir u preskakanju prepona. Radilo se o 3. kolu Istra kupa u organizaciji Istarskog konjičkog saveza koji se inače održava diljem Istre na različitim lokacijama na terenima različitih konjičkih klubova. Ovaj put "konji su ušli u grad" i nedjeljni turnir na Marsovom polju zapravo se pokazao kao pun pogodak.

Atraktivna lokacija i atraktivni sport u nedjelju poslijepodne privukao je zaista veliki broj posjetitelja i natjecatelja. Znak je to da Puljani vole i žele ovaj gradski prostor za više sličnih događaja jer se njihovi dojmovi mogu zapravo svesti na jednu rečenicu: "Šteta što nema više!" Mnogi od posjetitelja nedjeljnog turnira prvi put su u životu, kako kažu, vidjeli konje "izbliza", i prvi put gledali ovakvu vrstu natjecanja što im je, istaknuli su, bio poseban doživljaj.

Što se tiče sportskog dijela, i 3. kolo Istra kupa privuklo je mnoštvo jahaćih parova. Natjecalo se u četiri utakmice, odnosno preskakale su se visine prepone od 80 centimetara, 90 centimetara, metar i te 1,10 centimetara.

U najzahtjevnijoj utakmici (1,10) prvo mjesto pripalo je Denisu Gugiću iz Konjičkog kluba Edek (kobila Histria cro 2), druga je bila Viktori Nefat iz KK Philipos-Poreč (kobila Opra), a treće mjesto zauzela je Ana Labinjan iz KK Hipos (kobila Elsa Olala). U utakmici na metar visine prvo mjesto pripalo je Toniju Vlačiću iz KK Astra na konju Ciriaco, druga je bila Lana Štoković iz KK Equi Team na 7-godišnjoj kobili Princes of Village, a treći je bio Denis Gugić.

Prvo mjesto u utakmici visine prepona od 90 centimetara prva je bila Lana Štoković na istoj kobili, druga je bila Laura Černjul iz KK Philipos - Poreč na konju Zero Cro, a treća je bila Zara Štoković iz KK Equi Teama na kobili Tari. U utakmici visine prepona 80 centimetara slavila je Tia Stefanov iz KK Philipos-Poreč na konju Lord Hunter, druga je bila Greta Marušić iz KK Astra na Corvetti B, a treća je bila Zara Štoković na Tari.

U utakmici na 60 centimetara visine prepone (ex aequo) bez kaknenih bodova prošli su Rahela Bertoša iz KK Philipos - Poreč na konju Miško, Ana Valentić iz KK Hipos na kobili Sarabi Čika, Adeli Slivar iz KK Equi Team na Haladaru, Lamija Hasanagić iz KK Philipos-Poreč na konju Mount Everest te Mirna Tončić iz KK Philipos - Poreč na konju Miško.

Inače, priča o nogometnom kampusu na Marsovom polju vjerojatno je svima poznata, no manje je poznato da je na Marsovom polju u Puli nekad i bio hipodrom. Na tu je činjenicu ukazao i Livio Nefat, poznati pulski aktivist, koji kaže da se stari Puležani, pa tako i njegova nona te pokojni otac Bruna Rocea, dobro sjećaju "Ippodroma" te su ga tako oduvijek i zvali. Sjećanja su im još bila živa na konjanike i konjska natjecanja iz tog doba. (GI) 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter