SIGURNIJE GENERACIJE NA INTERNETU - PROJEKT MEDICINSKE ŠKOLE PULA

Voditeljica Anja Dević: "Namjera je odmaknuti se od društvenih mreža i aktivno provoditi vrijeme u stvarnom životu"

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Daniel Josip Lyons, Petra Bjelica, Paola Šverko, Merili Bon i Andžela Vickopaite

Daniel Josip Lyons, Petra Bjelica, Paola Šverko, Merili Bon i Andžela Vickopaite


Ukupno dvadeset učenika trećih, četvrtih i petih razreda Medicinske škole Pula sudjelovalo je u Erasmus projektu pod nazivom "Sigurnije generacije na internetu". Njih deset putovalo je u Litvu, a ostali u Tursku. Putovanja, koja su trajala tjedan dana, donijela su mnoštvo pozitivnih iskustava koja su s nama podijelili učenici Medicinske škole, ali i profesorica i učenica iz Litve.

"Naglasak je na prevenciji negativnih strana društvenih mreža i njihovog korištenja u tom kontekstu", rekla je voditeljica projekta Anja Dević. Istaknula je da su sve aktivnosti bile provođene tako da se učenici odmaknu od mobitela i društvenih mreža te da se okupiraju na druge načine pomoću likovnih radionica, različitih vrsta edukacija i obilaska sredina u kojoj su učenici boravili.

"Cilj je bio odmaknuti se od društvenih mreža i aktivno provoditi vrijeme u stvarnom životu", kazala je Dević, objasnivši da nije riječ o projektima koji se nastavljaju iz godine u godinu, nego se pišu kada netko to poželi i odluči.

Voditeljica projekta Anja Dević i litvanska kolegica Renata ValantinieneVoditeljica projekta Anja Dević i litvanska kolegica Renata Valantiniene

"Kao škola smo ove godine imali još jedan projekt putem kojega su učenici bili u Portugalu, ali nije vezan s ovim putovanjima", napomenula je Dević, dodavši da broj projekata ovisi o više faktora, a posebice o želji jednog ili više nastavnika, pa se može dogoditi da se u jednoj godini realizira više njih, a zatim da godinama ne bude ostvaren niti jedan.

Iako je Anja Dević voditeljica projekta, njegov dio čini još nekoliko nastavnica Medicinske škole Pula. Dević je, uz kolegice Kristinu Majer Čekada i Sanju Benazić Kliba, u Malagi prošla tečaj o sigurnom korištenju ICT tehnologije, a upravo je tamo i započeo put projekta "Sigurnije generacije na internetu". Na putovanju u Litvu pratnja joj je bila Tamara Brgić, a u Turskoj Kristina Antolović.

Daniel Josip Lyons, učenik 4. razreda, zaneseno je prepričao svoje iskustvo putovanja u Tursku koje opisuje kao fenomenalno.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter