futsal

Puljani krenuli s pripremama bez igrača koji će nastupiti na SP-u, vraćaju se početkom listopada

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Momčad Stanoinvest Futsal Pule krenula je s pripremama za svoju četvrtu uzastopnu prvoligašku sezonu. Po prvi put otkad su postali dijelom najjačeg hrvatskog razreda, Puljane je u "punjenje baterija" poveo trener s kojim su okončali prethodno prvenstvo, Španjolac Alvaro Martinez Castillo.

Njemu će i dalje asistirati Damir Pauletić, a stručni stožer osnažen je povratkom Gorana Vujice na poziciju trenera golmana, dok je ulogu kondicijskog trenera preuzeo Elvis Peršić.

- Poput igračkog kadra, i stručni stožer je popunjen po trenerovim željama. Castillo je tražio da svi njegovi članovi budu stalno s momčadi i odlaze na sva gostovanja, a braća Bošković, koji su prije bili zaduženi za kondicijsku pripremu prve momčadi, to nisu uspjeli pratiti zbog svojih privatnih obveza.

Oni i dalje ostaju u klubu, ali će raditi s omladinskim kategorijama - nadovezao se Valter Cetina, predsjednik Stanoinvest Futsal Pule. - Daleko od toga da smo prijašnjih godina bili neozbiljni, ali ovim potezom smo ozbiljnost našeg rada podigli na još jednu višu stepenicu.

Što se tiče igračkog kadra, on je doživio poprilično promjena gleda li se igrače izvan Hrvatske. Od šestorice stranaca koji su okončali prošlu sezonu, u Puli je ostao samo Španjolac "Chus" Blazquez, a njemu su se priključili Brazilci Wendell Pereira Dos Santos i Kelwin Alexander Schmitt, Francuz Steve Bendali te Jason Garcia iz Venezuele.

Najviše ambicije

- U godinu dana što je proveo u Puli, Castillo je upoznao momčad do najmanjih detalja i zna što može očekivati od svakog igrača, a oni koji su nam se priključili ovog ljeta su definitivno pojačanja. Dovedeni su ciljani profili igrači kakvi su nam nedostajali i koji će popuniti praznine te nam je momčad odlično posložena, s trojicom igrača na svakoj poziciji - istaknuo je Cetina, koji ne krije kako su ambicije za sezonu što slijedi visoko postavljene.

- Ne bježimo od toga da ciljamo sva tri domaća naslova, prvenstvo, Kup i Superkup. Želimo da se u našoj dvorani opet igraju finalne utakmice i želimo vratiti Ligu prvaka u Pulu.

Zalog optimizmu leži zasigurno i u činjenici što je domaća okosnica momčadi zadržana na okupu te dodatno osnažena povratnikom Bepom Pausom. Usto, da u klubu ozbiljno razmišljaju potvrdili su i nakon što se tijekom ljetne stanke ozlijedio Florijan Cindrić, kad su "brzinski" angažirali Danijela Starčića.

- Šteta što je tako ispalo, jer ovo je trebala biti sezona u kojoj će Cindrić dokazati da može u kontinuitetu braniti na visokoj razini. Na žalost, obnovio je staru ozljedu koljena i odlučio ju je pokušati riješiti na isti način kao i lani, bez operacije. Odlazi na terapije, radi vježbe i nakon što privede kraju rehabilitaciju vidjet ćemo u kakvom će stanju biti i kad će nam se moći priključiti - naglasio je Cetina.

- Mi i dalje računamo na Cindrića, ali morali smo reagirati sa Starčićem, kojeg nismo doveli kao privremeno rješenje. Riječ je o jednom od najkvalitetnijih futsal golmana u Istri, što je pokazao na cijelom nizu turnira i ovu priliku je definitivno zaslužio, a sada je sve na njemu.

Kvalitetu ima i šansu će sigurno dobiti, a ostalo će vrijeme pokazati. Idealno bi bilo da Starčić potvrdi svoju vrijednost, a Cindrić zaliječi zdravstvene probleme i vrati se na parket, jer onda bismo s njima dvojicom mogli pokriti tu poziciju i narednih pet-šest godina ne bi trebali razmišljati o dovođenju golmana izvana.

Otećavajuće pripreme

Zbog svjetske smotre koje će se od 14. rujna do 6. listopada igrati u Uzbekistanu, većinu klupskih priprema preskočit će Bendali, Garcia te Puljani David Mataja i Niko Vukmir.

- Naravno da nam je drago zbog njih, prvenstveno zbog Mataje i Vukmira koji su nastup na Svjetskom prvenstvu zaslužili svojim radom i ničim drugim, a pritom im je klub iz Pule uspio otvoriti vrata reprezentacije. S druge strane, gledamo li samo klupske interese, njihovi izostanci će nas sigurno dosta poremetiti i bit će nam otežavajuća okolnost tijekom priprema za sezonu - svjestan je Cetina.

- Prvi krug na SP-u završava 22. rujna, a ako im reprezentacija prođe grupu, onda ćemo bez njih praktički biti cijeli ovaj mjesec. Bez obzira na ostvareni rezultat, vratit će nam se fizički i emotivno prazni te će im trebati nešto vremena dok ne uhvate željeni ritam. Usto, Garcia i Bendali će po dolasku iz Uzbekistana trebati odraditi i prilagodbu na novu sredinu te nam ostaje samo da se nadamo da se nitko neće ozlijediti na prvenstvu.

Što se tiče kvantitete, izostanak reprezentativaca neće utjecati na normalan tijek priprema.

- Priključili smo prvoj momčadi šestoricu naših juniora, golmane Šteku i Kamenčića te igrače Markovića, Peruška, Pernića i Franu Pausa. Oni će odraditi kompletne pripreme - zaključio je Cetina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter