treće izdanje

VIDEO / U znaku trojke: Domino Maling hat-trickom do trećeg naslova na turniru "Dane Moravac"

| Autor: Roberto Car
(Snimila Leona Teodorović)

(Snimila Leona Teodorović)


Treći memorijalni futsal turnir "Dane Moravac" i treća pobjeda Domino Malinga, nakon finalne 3:1 pobjede nad ekipom Stella Šijana juniors. Najkraći je to opis trodnevnih sportsko-zabavnih zbivanja na malonogometnom igralištu na pulskom Vidikovcu.

Turnir koji se igra u spomen na bivšeg nogometaša Istre i Uljanika te malonogometne Linije 4a Orfej, okupio je 12 ekipa s pozivnicom smještenih u četiri skupine, koje su se prvo borile za prva dva mjesta koja su vodila u četvrtfinale, nakon čega se kroz te i polufinalne oglede stiglo do glavnih utakmica subotnjeg večernjeg programa, susreta za treće mjesto i finala.

(Snimila Leona Teodorović)Tradicija - bakljada uoči finala(Snimila Leona Teodorović)

Repriza iz skupina

Velik broj gledatelja smješten sa svih strana znanog igrališta iza zgrada na Vidikovcu mogao je u subotnju večer uživati haklerskim umijećima. Nakon susreta za treće mjesto u kojem je Toronto porazio Selinu, održana je tradicionalna bakljada na igralištu u spomen na nezaboravnog Dane Moravca, čiji su sinovi Dean i Danijel članovi Domino Malinga, ali i pulskog prvoligaša Stanoinvest Futsal Pule.

Nakon bakljade, uslijedilo je veliko finale, koje je bilo repriza dvoboja iz skupine. Naime, Domino Maling i Stella Šijana juniors igrali su u skupini A, a susret je završio rezultatom 1:1. Jednako čvrsto igralo se i u finalu, bez prilika za gol, sve dok Manolo Bilić nije izvana pogodio mrežu - 1:0. S tim se rezultatom otišlo i na odmor, ali bez obzira na vodstvo, "malingovci" nisu bili zadovoljni svojom igrom jer se s klupe čulo "ne trčimo, samo stojimo".

U sličnom je tonu krenuo i nastavak susreta, sve dok Bilić, koji je na koncu proglašen najboljim igračem turnira, nije još jednom pokazao snagu i preciznost svog udarca. Ovog je puta zatresao mrežu skoro s centra za 2:0 vodstvo Domino Malinga. Šijancima tada nije preostalo drugo već da četiri i pol minute prije kraja pozovu time out i zaigraju s golmanom-igračem.

Taj im se potez ubrzo isplatio jer je David Pernić zabio odbijanac, nakon što je najbolji vratar turnira Bruno Ćopić obranio udarac Stefana Galešića - 2:1. Pokušali su Šijanci sve ne bi li došli do izjednačenja, propustili par zicera, a onda je Hisa Ramadani ukrao loptu i poslao je u praznu mrežu u zadnjoj sekundi susreta za 3:1 i novo veliko slavlje Domino Malinga garnirano s pobjedničkim peharom, prijelaznim peharom i nagradom od 2.500 eura. Finalisti su se na koncu morali zadovoljiti nagradom od 1.000 eura i peharom.

Ovo je treće izdanje turnira i treća pobjeda Domino Malinga. Hat-trick.

(Snimila Leona Teodorović)Najbolji kad je najpotrebnije - Manolo Bilić (Snimila Leona Teodorović)

Od jutra do mraka

- Uvijek je teže obraniti naslov, nego ga osvojiti, ali mi ovdje slavimo tri godine zaredom i nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Ići ćemo dogodine na četvrtu pobjedu. Znamo da nećemo baš svaki puta osvojiti turnir, ali svaka čast svakom igraču što je odvojio svoje dragocjeno vrijeme jer smo ova tri dana bili ovdje od jutra do mraka - zaključio je Bilić, dodavši kako će Maling još odigrati Stoja kup, Šijanu i Labin, nakon čega će većina igrača krenuti s pripremama s Futsal Pulom.

No, tek što se slavlje pobjednika, koji je ujedno i organizator turnira, zahuktalo, ugasila su se svijetla na igralištu. Tako su nagrade za najbolje četiri ekipe i najbolje pojedince podijeljene u polumraku, uz improviziranu rasvjetu. Što, dakako, nikome nije smetalo.

Niti nagrađenima koji su pehare i bonove primili iz ruku braće i sina Dane Moravca, Desimira, Zorana i Damira, a niti publici. Nagradu za najboljeg igrača primio je Manolo Bilić, za najboljeg gomana Bruno Ćopić (oba Domino Maling), za najboljeg strijelca Massimo Terlević (MNE Selina), a za najljepši gol Antonio Siljan (Domino Maling).

Pobjednički sastav Domino Malinga: Dino Crljenica, Bruno Ćopić, Antonio Siljan, Hisa Ramadani, Marko Kontešić, Manolo Bilić, Dean Moravac, Danijel Moravac, Edi Ljubas, Saša Urošević, Anel Salihović, Dino Balde i David Mataja. Voditelji ekipe: Andrea Bičak i Stepan Živodinović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini