stolni tenis

U Vrsar stigli top igrači iz cijele Europe uoči priprema za OI

| Autor: Boris Vidulin
(Reuters)

(Reuters)


Da je Vrsar centar stolnog tenisa kada su u pitanju reprezentativne akcije to je već odavno jasno, no ovog su tjedna domaćini iz TK Vrsar, na čelu s Miroslavom Banjcem te Općina Vrsar i Maistra učinili korak više. Naime, u dvorani Saline održavaju se pripreme za nastup na Olimpijskim igrama, a osim reprezentacije Hrvatske, tu je većina najboljih nacionalnih reprezentacija Europe čime su postali najjači pripremni kamp uoči Pariza.

- Hrvatska, Austrija, Poljska, Belgija, Slovenija i europski prvaci iz Švedske, odnosno dvadesetak top igrača koji su se kvalificirali na Olimpijske igre, sedam dana se pripremaju u našem gradu. Mi im ovdje pružamo doslovno sve što im treba za nesmetani trening. Osim dvorane, nudimo im vrhunske rekvizite za treniranje, teretanu, dvorana je tik uz hotel, sve se odvija pješke, hotel je tik uz more, imaju dobru logistiku, smještaj je odličan, hrana na nivou. To su oni prepoznali kako idealne uvjete za pripremu. Izuzetno mi je drago da je to tako i da sve više reprezentacija navraća u naš grad - s ponosom je istaknuo Banjac.

Zadovoljstvo onim što pruža Vrsar istaknuo je i izbornik stolnotenisaća Neven Karković.

- Nema niti potrebe govoriti koliko smo zadovoljni onim što nam pruža Vrsar kao općina, ali i SK Vrsar te Miroslav Banjac kojem se i ovom prilikom zahvaljujem. Sve je na vrhunskom nivou i nemamo prava tražiti ništa više od ovoga. Iste impresije dolaze i od naših gostiju s kojima treniramo, svi su super zadovoljni svime što im se nudi - kazao je Karković. - Što se tiče naših ambicija na Olimpijskim igrama, onda moram istaknuti da je sam plasman u Pariz ogroman uspjeh za nas jer se teško kvalificirati. Sada kada smo se već plasirali treba reći da je konkurencija velika i da će puno toga ovisiti o ždrijebu i da će nas dopasti netko od osam nositelja.

Objektivno govoreći, izgledi nisu veliki, ali nitko nije nepobjediv i vjerujem da sastav Tomislav Pucar, Andrej Gačina, FIlip Zeljko i Fran Kojić može nekoga iznenaditi. Napomenuti ću kako će Pucar i Gačina nastupiti i u pojedinačnoj konkurenciji, a tu su nam izgledi ipak malo veći. Treniramo dva puta po tri sata, radimo naporno, a nakon Vrsara idemo na drugi dio priprema u Švedsku i s nestrpljenjem očekujemo odlazak u Pariz..

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter