ISTRA 1961

Maurić: Nema kod trenera Tramezzanija ništa lagano

| Autor: Ivica Cerovac
Antonio Maurić i Ville Koski u razgovoru s Paolom Tramezzanijem (Snimila Leona Teodorović)

Antonio Maurić i Ville Koski u razgovoru s Paolom Tramezzanijem (Snimila Leona Teodorović)


Kao posljednji među deset hrvatskih prvoligaša, nogometaši Istre 1961 su u ponedjeljak krenuli s pripremama za novu sezonu. U trenucima kad se još uvijek nije znalo hoće li nastaviti svoju pulsku epizodu, Paolo Tramezzani je rekao da su mu pet tjedana sasvim dovoljni da optimalno spremi momčad i mišljenje nije promijenio nakon što je potvrđen njegov ostanak na zeleno-žutoj klupi.

Duži odmor kompenzirao je preskakanjem lakšeg ulaska u pripreme i svojim je pulenima, umjesto pozdrava dobrodošlice, pripremio pakleni uvodni tjedan s 11 treninga koji će se odraditi u Balama i tijekom kojih će se, kako Vakula prognozira, živa u termometru rijetko spuštati ispod brojke 30.

- Mislili smo možda da će početak biti malo blaži, ali ovo što nas je dočekalo dalo se očekivati od trenera Tramezzanija. Nema kod njega ništa lagano i bili smo svjesni da će nas odmah pritisnuti najjače što može - rekao je Antonio Maurić. - Premda su nam ovo prve zajedničke pripreme, naučili smo se već na njegov način rada i prilagodili pristupu koji je drugačiji od njegovih prethodnika Gonzala Garcije i Davida Catale.

I na proljeće smo u natjecateljskom tjednu imali jako naporne treninge s visokim intenzitetom tijekom kojih je trener svaki dan želio vidjeti trud i zalaganje, pa je za očekivati da će to sada biti još izraženije, barem u ovom uvodnom periodu dok ne počnemo s utakmicama. Uostalom, tome i služe pripreme, da nastavimo tamo gdje smo stali s okončanjem prošle sezone te sve skupa pokušamo podići na još viši nivo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini