ISTRA 1961

VELIKA FOTOGALERIJA / Tramezzani odmah "nagazio" igrače koji su na pripreme stigli spremni

| Autor: Ivica Cerovac


Nogometaši Istre 1961 krenuli su danas s pripremama za novu sezonu, 16. uzastopnu i ukupno 19. u najjačem hrvatskom razredu. Trener Paolo Tramezzani je točno u 9 sati okupio u Balama "zeleno-žute" te ih nakon par uvodnih riječi, uz pomoć članova svog stručnog stožera, poveo u prvi od 11 treninga planiranih za uvodni tjedan. Njega je odradilo 29 igrača, a očekuje se da se danas brojka "zaokruži" na 30 kad se ostatku momčadi priključi Hans-Juraj Hartmann, 22-godišnjak koji igra na poziciji stopera te posjeduje hrvatsko i njemačko državljanstvo. Hartmann će biti jedan od petorice igrača na probi, a ostatak tog društva, koji će u narednim danima pokušati "nagovoriti" talijanskog trenera da ih zadrži pod svojom paskom, čine Švicarac Mickaël Facchinetti te Nigerijci Stephan Abah Emmanuel, Caleb Ochedikwu i Samson Egbedokun Segun.

Facchinetti je iskusni 33-godišnjak koji može pokriti pozicije lijevog beka i lijevog stopera te ga Tramezzani poznaje iz vremena kad ga je trenirao u Sionu i uvjeren je da bi bio pojačanje, no problem predstavlja njegovo zdravstveno stanje. Švicarac se više od dvije godine mučio s ozljedom koljena i u tom je periodu odigrao samo 11 utakmica, posljednju 25. svibnja 2023. godine, nakon čega je otišao na operaciju zbog koje je prošlu sezonu u potpunosti "preskočio" te je sad na njemu da pokaže kako su zdravstvene tegobe s kojima se borio prošlost i da je u stanju odgovoriti svim fizičkim zahtjevima koji će pred njega biti postavljeni. Nigerijci stižu iz Mavlon akademije kroz koju je prošao i Salim Fago Lawal. Emmanuel i Ochedikwu imaju 18 godina te pokrivaju pozicije lijevog beka, odnosno zadnjeg veznog, dok je godinu dana mlađi Segun po vokaciji ofenzivni vezni.

Još se jedno novo lice ukazalo na prvom treningu, Giorgi Gagua, 22-godišnji Gruzijac koji igra na poziciji centralnog napadača, a prošlu je sezonu odradio braneći boje druge momčadi Alavesa.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom