FUTSAL

Puležanima tek "mršavi" remi protiv Crnice

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto Futsal Pula)

(Foto Futsal Pula)


Niti petu utakmicu u nizu, Stanoinvest Futsal Pula nije uspjela stići do punog plijena, već je na dva gostujuća poraza pridodala i treći uzastopni domaći remi. Nakon Osijeka i Uspinjače, do boda je u Domu sportova "Mate Parlov" stigla i Crnica, i to po već viđenom scenariju, u utakmici u kojoj je gostujući čuvar mreže podsjećao na Lava Jašina, a domaći igrači ni u situacijama u kojima je teže bilo promašiti nego poentirati, nisu uspijevali postići pogodak.

Gol pred odmor

Uvodnih sedam minuta bili su atipični za ovaj sport, jer nisu donijele niti jednu ozbiljniju prijetnju na obje strane terena, a onda su stigla uzbuđenja. Krenulo je slobodnim udarcem Bilića kojeg je ukrotio Luketin, nakon čega se Tchato predstavio odličnom minijaturom, nedugo iza koje je uslijedio i udarac, no bivši čuvar mreže pulskog prvoligaša nije se dao iznenaditi. Na polovici prvog dijela vidjeli smo sjajnu domaću akciju koju je inicirao Gozi dugom loptom za Mataju, ovaj ju je glavom spustio Biliću na volej, a šećer na kraju uskratio je Katuša požrtvovnom blokadom. Umjesto pogotka Puljani su tako dobili korner nakon kojeg je udarac Vukmira obranio Luketin, da bi u nastavku akcije Mataja uzdrmao okvir gola.

Šibenčani su u tim trenucima bili stisnuti na svojoj polovici terena, no čim su dobili malo prostora, znalački su ga iskoristili i u jeku domaćih napada okrunili brzu akciju pogotkom kapetana Vukovića. Dolazak u rezultatski minus nije smeo Puljane i čim su krenuli s centra, "Chus" Blazquez je pogodio vratnicu. Uslijedio je novi pokušaj Vukmira s distance i nova intervencija Luketina, nedugo nakon koje je Gozi morao spašavati svoju mrežu poslije brze kontre Pavića. U 15. minuti uslijedila je još jedna duga lopta domaćeg vratara za Daniela Moravca čiji je pokušaj Luketin uspio zaustaviti, a na odbijenu loptu naletio je Chus i uputio je prema nebranjenoj mreži, no odnekud se stvorio Knežević i spasio čisti pogodak. Ostalo je tako tih 0:1 do 67 sekundi prije kraja prvog poluvremena, kad je Vukmir opalio iz slobodnog udarca, a lopta je na putu prema golu okrznula Pavića i prevarila Luketina.

Kazna

Početak nastavka obilježio je Tchato, koji najprije nije uspio iz neposredne blizine svladati Luketina, da bi potom prebacio bivšeg hrvatskog reprezentativca, ali još se jednom na gol-liniji ukazao Knežević i spasio svoju momčad. "Kapitalizirao" je to Milosavljević u 25. minuti okrunivši pogotkom novu jednostavnu akciju gostiju i asistenciju Copića. Želio je Milosavljević odmah vratiti uslugu Copiću, ali Gozi nije dao, da bi njegovu odličnu intervenciju Puljani "oplodili" s dva pogotka unutar jedne minute. Najprije je poravnao Vukmir, pospremivši u mrežu odbijanac nakon Luketinove obrane, da bi čim se krenulo s centra Echeverry pritiskom osvojio loptu i nesebično uposlio Tchata, koji je zabio za 3:2.

Uzdrmali su ti golovi Šibenčane, ali priliku da dotuku grogiranog protivnika Puljani nisu iskoristili. Najprije je nakon kontre Tchata Luketin obranio udarac Chusa, potom je Echeverry napravio dar-mar u gostujućim redovima i uposlio Daniela Moravca koji je umjesto mreže zatresao vratnicu, a onda je u 30. minuti stigla kazna. Luketin je poslao dugu loptu na Vukovića, koji je iskoristio lošu reakciju Gozija i iz okreta pogodio za, pokazat će se kasnije, konačnih 3:3.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter