futsal

Hrvatska ispustila pobjedu 42 sekunde prije kraja

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


SLOVENIJA: HRVATSKA 2:2

PULA - Prijateljska utakmica futsal reprezentacija: Slovenija - Hrvatska 2:2 (1:1). SD Podčetrtek. Gledatelja: 400. Suci: Admir Zahović (Slovenija) i Mislav Džeko (Hrvatska). Strijelci: 0:1 Sekulić (15’ - 10m), 1:1 Bukovec (16’), 1:2 Jelovčić (23’), 2:2 Janež (40’). Žuti kartoni: Duščak (Slovenija), Piplica, Postružin (Hrvatska).

SLOVENIJA: Peček, Đurić, Čop, Vesel, Janež, Osredkar, Turk, Duščak, Totošković, Bukovec, Čeh, Kneževič, Muratagić, Lovrec.

HRVATSKA: Piplica, Mužar, Kustura, Bilić, Čekol, Postružin, Jurlina, Vukmir, Jelovčić, Marinović, Mataja, Perić, Sekulić, Primić, Čizmić.

Dvaput vodili

Nakon što je u prvom prijateljskom ogledu odigranom u slovenskom Štoreu hrvatska futsal reprezentacija svladala domaćina rezultatom 2:1, drugi dvoboj, koji se igrao u Podčetrteku, okončan je remijem. Hrvatska izabrana vrsta, čije su boje branili Puljani David Mataja, Niko Vukmir i Manolo Bilić, dvaput je vodila golovima Antonija Sekulića i Franca Jelovčića te bila na pragu još jedne pobjede, no Slovenci su 42 sekunde prije kraja uspjeli postići pogodak za konačnih 2:2.

Prvi su u petoj minuti zaprijetili domaćini, kad je nakon prekida loptu koju mu je dodao Bukovec Vesel snažnim udarcem poslao u vratnicu. Hrvatska je uzvratila četiri minute kasnije, no Mužar je u situaciji »jedan na jedan« sa slovenskim čuvarom mreže pucao pored gola. Zaprijetio je potom Janež, no i on je bio neprecizan, da bi u 14. minuti udarac Mataje zaustavio Peček. Nalazili su se u tim trenucima Slovenci već u problemima s akumuliranim prekršajima i minutu kasnije Hrvatska je dobila deseterac, iz kojeg Sekulić nije uspio svladati Pečeka. No, suci su smatrali da je tom prilikom slovenski vratar napustio dozvoljeni prostor i naložili ponavljanje udarca s deset metara, a iz popravnog pokušaja pivot Olmissuma je bio precizan.

Kratko je Hrvatska imala rezultatsku prednost, tek jednu minutu, a onda je bivši igrač Stanoinvest Futsal Pule Igor Osredkar idealno uposlio Bukovca samog ispred Piplice, koji je vratio stvari na početak. Imali su potom hrvatski igrači u posljednjoj minuti situaciju sličnu onoj iz koje su Slovenci uzdrmali vratnicu, ali pokušaj Jelovčića nije donio promjenu rezultata. Ostalo je tako 1:1 do 23. minute, a onda je Piplica poslao rukom dugu loptu za Jelovčića, koji je pobjegao po desnoj strani i preciznom dijagonalom donio novo vodstvo Hrvatskoj.

Slovenska opsada

Preuzeo je potom domaćin inicijativu, dok je gostima otežavajuću okolnost predstavljala činjenica da su već u 28. minuti prikupili pet prekršaja. Bila je to voda na mlin Slovenaca, kojima je u 33. minuti poravnanje mogao opet donijeti Bukovec, ali Piplica je sjajno zaustavio njegov udarac. Minutu kasnije Turk je pogodio vratnicu, da bi potom bio dosuđen deseterac, no hrvatski čuvar mreže obranio je pokušaj Čeha. Kad su vidjeli da u igri četiri na četiri ne mogu zatresti protivničku mrežu, Slovenci su zaigrali s golmanom-igračem i taj im se rizik isplatio 42 sekunde prije kraja kad je Janež dočekao loptu na drugoj vratnici i iz neposredne blizine svladao Piplicu. Zaigrala je tada Hrvatska s Marinovićem u ulozi golmana-igrača i stvorila u završnim sekundima izglednu priliku, ali Peček je zaustavio udarac Perića i ostalo je 2:2.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter