ISTRA 1961

Rujevica ove sezone kobna za trenere Puležana: Catali pokazan palac dolje

| Autor: Roberto CAR
(Snimio Jurica Galoić/Pixsell)

(Snimio Jurica Galoić/Pixsell)


David Catala od sutra više neće biti trener Istre 1961. Španjolskom stručnjaku presudio je 3:0 poraz od Rijeke na Rujevici, baš kao prethodno Mislavu Karoglanu na startu prvenstva. Moglo bi se reći kako je Rujevica ove sezone kobna za trenere Puljana.

No, ovaj je nedjeljni poraz bio samo okidač da se raskine suradnja s Catalom. U klubu, ali i navijači, su već dulje vrijeme nezadovoljni igrama "zeleno-žutih", kao i napretkom nekih mladih igrača od kojih se očekivalo da naprave iskorak u svojim nastupima. Jučer je ponovno bila usijana telefonska linija između Pule i Vitoria-Gasteiza jer se čekalo odobrenje iz vrha Grupacije Baskonia-Alaves za ovu smjenu.

Na koncu je dogovoren prekid suradnje te će sportski direktor Saša Bjelanović odmah krenuti u potragu za jubilarnim 30. trenerom Istre 1961 u prvoligaškom društvu, računajući tu i trenere koji su vodili samo jednu utakmicu poput Ivana Kurtovića, Alena Šušnića i Sergeja Banovića. Hoće li do izbora i inauguracije novog trenera "zeleno-žutih" doći prije subotnjeg susreta, ostaje za vidjeti.

Ukoliko do toga ne dođe, vrlo je lako moguće da će ogled s Osijekom na "Drosini" ponovno voditi netko od trenera unutar pulskog kluba, kao što je u 4. kolu bio slučaj s trenerom juniora Sergejom Banovićem.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter