ISTRA 1961

Iz teškoća se rađaju pobjednici

| Autor: Roberto CAR
Teška zadaća na Rujevici - Moris Valinčić (Snimio Nel Pavletić/Pixsell)

Teška zadaća na Rujevici - Moris Valinčić (Snimio Nel Pavletić/Pixsell)


Dvije utakmice, dva poraza, učinak je Istre 1961 u proljetnoj polusezoni. Nakon domaćeg 1:0 poraza od Dinama na startu, u nedjelju je na Rujevici pulska momčad upisala uvjerljiv 3:0 poraz od vodeće Rijeke.

Poraz je to koji dodatno peče jer riječ je o regionalnom »derbiju della Učka« koji za navijače pulskog kluba uvijek ima poseban značaj, a da sve bude još gore, stigao je nakon blijede predstave izabranika Davida Catale. Sve je, zapravo, bilo gotovo već do odmora jer je Rijeka vodila 2:0 i imala igrača više zbog isključenja Antonija Maurića. Ne čudi, stoga, da igrači pulskog kluba nisu nakon susreta bili pretjerano raspoloženi za izjave.

- Sigurno da boli ovaj poraz. Pripremali smo se cijeli tjedan za ovu utakmicu, ali, nažalost, sve je bilo odlučeno već u prvih 45 minuta - rekao je odmah nakon susreta kapetan Puljana Slavko Blagojević, koji je zaigrao od prve minute.

- Sve je išlo na njihovu stranu. Primili smo rani pogodak, već u 10. minuti, potom je došao penal nakon nesretnog igranja rukom i onda nas je crveni karton dokrajčio. Zaslužena pobjeda Rijeke, a mi se moramo odmah okrenuti sljedećoj utakmici i radu jer se jedino tako možemo vratiti na pobjedničku stazu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter