ISTRA 1961

Derbi della Učka: Puležani šaptom pali bez ispaljenog metka i ostali bez isključenog Maurića

| Autor: Roberto CAR
Pocrvenio - Antonio Maurić (Snimio Goran Kovačić/Pixsell)

Pocrvenio - Antonio Maurić (Snimio Goran Kovačić/Pixsell)


Pognutih glava nakon novog poraza zaključili su nogometaši Istre 1961 »derbi della Učka«. Ostali su sve usamljeniji na devetom mjestu HNL-a, dok se na drugoj strani pjevalo i plesalo jer je Rijeka 3:0 pobjedom skočila na prvo mjesto, s dva boda prednosti pred Hajdukom. Puljani su uoči susreta najavljivali hrabar otpor, uz želju da utakmica bude »živa« do same završnice.

No sve je bilo riješeno već do poluvremena jer su Riječani na odmor otišli s vodstvom 2:0 i igračem više nakon isključenja Maurića. Hodža je već u 10. minuti svladao Majkića, potom je Janković povisio prednost s bijele točke, nakon intervencije iz VAR sobe zbog Marešićevog igranja rukom, a »točku na i« stavio je »debitant« u riječkim redovima Mirko Marić sredinom nastavka. Pulska momčad bila je blijeda, bezopasna u napadu, s velikim poteškoćama u iznošenju lopte iz svoje trećine. Ovom se prilikom »zeleno-žuti« ne moigu vaditi niti na travnjak jer na Rujevici se itekako može igrati.

Mrvicu opravdanja za poraz može biti neuvjerljivi sudac Ante Čulina, različitog kriterija dosuđivanja za Riječane i Puljane, koji prvo nije vidio igranje rukom Marešića, potom je isključio Maurića zbog starta na Selahiju, da bi u nastavku propustio Selahiju dodijeliti drugi žuti karton za start na Ercegu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter