Korisni savjeti

Osjećajte se elegantno i ugodno u ovim slojevitim jesenskim kombinacijama

| Autor: Mija Dropuljić
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Jesen je idealno vrijeme za eksperimentiranje sa slojevima, no često se susrećemo s izazovom kako ostati elegantan, a da se pritom ne osjećamo sputano ili “glomazno”.

Dobra vijest je da uz nekoliko jednostavnih trikova možete uspješno kombinirati više slojeva odjeće bez osjećaja da ste obučeni pretežak kaput ili da vam je teško kretati se.

Tanki osnovni slojeviKljuč je započeti s tankim i laganim osnovnim slojevima. Pamučna majica dugih rukava ili tanki džemper od vune savršeno prianjaju uz tijelo i pružaju potrebnu toplinu bez dodavanja volumena. Ovi slojevi također omogućuju koži da diše, što je važno za cjelodnevnu udobnost.

Dodajte sloj srednje težine

Sljedeći korak je dodavanje sloja srednje težine, poput kardigana, pletenog prsluka ili tankog blejzera.

Ovi komadi ne samo da dodaju vizualni interes vašem outfitu, već pomažu u stvaranju dimenzije bez osjećaja pretrpanosti. Trik je u odabiru materijala koji nije previše krut, poput mekane vune ili mješavine pamuka.

Investirajte u lagan kaput ili jaknu

Umjesto teških zimski kaputa, birajte lagane kapute od vune, parke ili trench kapute.

Ovi komadi pružaju zaštitu od vjetra i kiše, ali ne čine vas preteškim. Uvijek birajte modele koji su prilagođeni figuri jer će struktura odjevnog predmeta stvoriti iluziju uredne siluete, bez obzira na broj slojeva ispod.

Igrajte se s duljinama

Različite duljine slojeva mogu vam pomoći da izbjegnete izgled poput “kutije”. Primjerice, nosite dužu košulju ili tuniku ispod kraćeg džempera, ili kombinirajte kratku jaknu s duljom suknjom ili haljinom.

Ova tehnika vizualno izdužuje tijelo i čini vašu kombinaciju zanimljivijom.

Remen za definiranje struka

Jedan od najboljih trikova za slojevito odijevanje bez osjećaja glomaznosti je korištenje remena.

Remen će naglasiti vaš struk i dati strukturu čak i najopuštenijim komadima. Ovaj detalj može odmah transformirati preširok kaput ili jaknu u ženstvenu siluetu.

Birajte rastezljive tkanine

Za slojeve koji se nalaze ispod, uvijek birajte rastezljive tkanine. One će se prilagoditi vašem tijelu, omogućiti vam slobodu kretanja i neće dodavati nepotreban volumen. Trik je u kombiniranju rastezljivih komada s onima od strukturnih tkanina kako bi vaša kombinacija izgledala sofisticirano.

Slojevito odijevanje u jesen ne mora značiti da ćete se osjećati sputano ili prekriveno viškom tkanine.

S pravilnim odabirom tankih slojeva, pametnim korištenjem pojasa i igranjem s duljinama, možete ostati topli i udobni, a pritom izgledati elegantno. Slojevi omogućuju prilagodbu temperaturnim promjenama i stvaraju savršenu priliku za modno izražavanje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter