INTERNATIONAL DANCE OPEN ZAGREB

Niz medalja za plesačice porečkog Studija izvedbenih umjetnosti MOT 08 


Za porečki Studio izvedbenih umjetnosti MOT 08 protekli je vikend ponovno bio pun aktivnosti tijekom kojih je osvojeno pregršt novih sjajnih odličja. Proteklog su vikenda plesačice sudjelovale na međunarodnom natjecanju International Dance Open u Zagrebu, gdje je u četiri dana nastupilo oko 5.000 plesača iz 27 zemalja i 400 klubova s više od 800 koreografija. Porečki MOT 08 predstavio se sa 17 koreografija i plesačice su svojim izvrsnim nastupima u jakoj konkurenciji osvojile osam prvih mjesta, pet drugih i dva treća. Osim medalja i pehara, plesačice su se u Poreč vratile s kvalifikacijom za natjecanje u Milanu koje se održava u listopadu.

Plesna skupina Fame osvojila je u Zagrebu prvo mjesto koreografijom Sleep u kategoriji contemporary group children, a drugo mjesto Cleaners on Broadway izvedbom u kategoriji jazz dancea. Plesačice skupine Fame nastupile su i s tri dua. Prvo mjesto osvojile su Vita Prpić i Sara Antolović, drugo Nina Gmitrović i Lana Vuković, a treće Sara Gašparini i Sara Brajković. Kvartet koji čine Elena Gluhak, Maja Dal Din i Lorena Kerin i Magdalena Ćosić osvojio je prvo mjesto. Plesna skupina Simple osvojila je tri zlata i to koreografijom Wake me up (jazz dance formation children II), Snaga u meni (lyrical formation children II) i Angry birds (open formation children II). Dva prva mjesta osvojila je i plesna skupina Twinkle s koreografijama Disco duck (open formation children) i True colours (lyrical production children II). Skupina Space u kategoriji lyrical formation II koreografijom Coming home popela se na drugo mjesto, dok je skupina Feniks Safe & Sound koreografijom uhvatila broncu u kategoriji lyrical junior.

Magic je plesna skupina koja je osvojila dva druga mjesta koreografijama Lost in our rainbow (contemporary group junior) i Missing pieces (lyrical group junior). Iz magične grupe još su nastupale dvije solo plesačice. Ema Sedmak osvojila je četvrto mjesto koreografijom Rise up, dok je plesnom točkom Unsteady Judita Tripar zauzela peto mjesto.

Potom su još dvije skupine MOT-a 08 u subotu dobile priliku nastupati u Buzetu na već tradicionalnom natjecanju Plesomanija. Plesna skupina Shine izvdbom Rainbow u kategoriji 3. i 4.razreda osvojila je treće mjesto, a drugo su mjesto osvojile Angelsice za izvedbu Kaubojke u kategoriji showdance. Autorica svih koreografija ujedno je i voditeljica svih plesnih skupina Josipa Kalac. (T. K.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter