U SHIPYARD PUBU NASTUPILI DOBITNICI NAGRADE STATUS

Glazbena fešta za publiku i glazbenike


Neki od dobitnika nagrade Status koji su se sinoć odazvali pozivu pulske podružnice Hrvatske glazbene unije i doveli svoje goste nastupili su u pulskom Shipyard Pubu. Sedam bendova izvelo je skoro tri i pol satni koncert ispunjen zvukovima jazza, bluesa, rocka i etna a nastupili su Luka Žužić Quartet, Zoran Majstorović Loose Trio, Voodoo Ramble, Shugo's Foosy, Franko Krajcar & Indivia, Oogroovaj te Zoran Čalić i Vervet, a program je vodio Dražen Turina Šajeta. Kako je on sam to opisao, nagradu Status dodjeljuju profesionalci drugim profesionalcima, pa ako je glazbenik glasao za glazbenika onda je taj nagrađeni glazbenik zapravo "megaglazbenik".

Nagrađeni instrumentalisti

Bilo je tu nagrađenih instrumentalista – bubnjara, basista, trubača, klavijaturista, gitarista i svih onih koji su obično u drugom planu, ponekad se, kako je to primijetio Šajeta, niti ne pojavljuju u spotovima a jako su važni u glazbenom poslu, što Šajeta kao pjevač dobro zna.

Iako su tu bili okupljeni dobitnici Statusa za prošlu godinu, s tim da za ovu godinu te nagrade još nisu dodijeljene, neki od ovih dobitnika imaju u svojoj kolekciji Statuse i od prijašnjih godina. Tako su se preksinoć brojnoj publici predstavili trubač Branko Sterpin, trombonist Luka Žužić, bubnjari Mario Klarić i Adriano Bernobić, kontrabasist Luka Veselinović, klavijaturist Leon Brenko, multinstrumentalisti Zoran Majstorović i Franko Krajcar te gitarist Zoran Čalić poznat iz benda Majke. Iako su nastupili pretežno istarski glazbenici, bilo je i gostiju iz Rijeke, Karlovca i Vinkovaca.

Dobro povezana domaća scena

Ti su glazbenici nastupili preksinoć u različitim kombinacijama, što znači da su neki nastupili u više bendova, a to nam opet govori da je domaća glazbena scena dobro povezana. Šajeta je u jednom trenutku primijetio da ako nečega ne nedostaje u Hrvatskoj onda je to klapa i jazza, no mi bi ipak dodali da jazzeri još nisu rasprodali pulsku Arenu. Preksinoć su se isto tako neki morali mučiti kako bi na sebe skrenuli pozornost publike što im je na koncu i uspjelo.

Program se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a prošle godine održan je u Osijeku. (Mladen RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter