U ZAGREBU DODJELJENE NAGRADE HRVATSKE GLAZBENE UNIJE STATUS

Nagrađeni Franko Krajcar, Branko Sterpin, Miron Hauser i Borko Rupena


U zagrebačkom klubu Johann Franck, na mjestu nekadašnje Gradske kavane, sinoć je Hrvatska glazbena unija dodijelila nagrade Status za najbolje instrumentaliste u protekloj godini, a među 20 laureata za iznimne glazbene izvedbe i postignuća u pop/rock, narodnoj, etno i jazz glazbi su i četiri istarska glazbenika.

To su Franko Krajcar, predvodnik grupe Indivia, u kategoriji narodne i etno glazbe, dok su u kategoriji jazz glazbe pulski trubač Branko Sterpin, trombonist Miron Hauser te bubnjar Borko Rupena, Buzećan sa zagrebačkom adresom.

Dva Statusa za Elvisa Stanića

U kategoriji 'Zabavna, pop-rock i urbana glazba' dodijeljeno je šest nagrada. Riječki bubnjar, član grupe Kojoti Slobodan Bobo Grujičić, osvojio je Status za najboljeg bubnjara, klarinetist Mladen Kosovec slavio je u kategoriji 'Puhaća glazbala', a pedal steel gitarist Davor Rodik u kategoriji 'Ostala glazbala'. Status za najboljeg izvođača električne/akustične gitare osvojio je Miroslav Lesić, najbolji je bas-gitarist Konrad Lovrenčić Koni, a najbolji klavijaturist Danko Krznarić.

Dva Statusa osvojio je opatijski multiinstrumentalist Elvis Stanić (kao harmonikaš i gitarist), a ovu je nagradu osvojio i riječki glazbenik Darko Jurković Charlie, kao i Denis Razumović Razz koji Status za najboljeg saksofonista dijeli s kolegom Mirom Kadoićem.

Status za najboljeg trubača podijeli su Zvonimir Bajević i Puljanin Branko Sterpin, a u kategoriji najboljeg kontrabasista/bas-gitarista slavili su kontrabasisti Ivar Roban Križić i Zvonimir Šestak. Najboljim je pijanistom proglašen Hrvoje Galler, najbolji je jazz bubnjar Borko Rupena, a najbolji trombonist Puljanin Miron Hauser. U kategoriji 'Narodna i etno glazba' dodijeljena su dva Statusa - u kategoriji 'Ostala glazbala' slavio je istarski glazbenik Franko Krajcar, koji svira gajde, mih, roženice i duplice, a priznanje struke za najboljeg tamburaša osvojio je Krunoslav Dražić.

Bogat program

Program su vodile Iva Šulentić i Mirela Priselac Remi, a nastupili su Kojoti, Elemental, Franko Krajcar & Indivia, Danko Krznarić & Band feat. Mile Kekin, Miroslav Lesić & Daria Hodnik Band, Razz/Hauser/Šestak/Rupena Quartet, Davor Rodik, Rista Ibrić i Nikola Marjanović, Elvis Stanić Group, Valterova djeva, dok je u revijalnom dijelu nastupila grupa Chui. (Z. ANGELESKI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter