LONDON

Benny i Bjorn na londonskoj pozornici nakon predstave Mamma mia

| Autor: Hina
Ilustracija

Ilustracija


Benny Andersson i Bjoern Ulvaeus, muški dio popularne švedske pop grupe iz sedamdesetih, ABBA-e, iznenadili su prisutne svojim pojavljivanjem na proslavi dvadesete godišnjice hit mjuzikla Mamma mia u londonskome West Endu, piše BBC.

Po završetku predstave održane u kazalištu Novellu publika ih je pozdravila gromoglasnim pljeskom. 

Ulvaeus je kazao da se osjeća "i neobično i prekrasno". On i Andersson napisali su glazbu i stihove za predstavu koju je dosad diljem svijeta vidjelo 65 milijuna ljudi.

Običavali su se pojaviti i na prethodnim jubilarnim nastupima, no ovaj put su ih oduševljeni gledatelji, uz zvuke Abbinih klasika poput Dancing Queen i Waterloo zasuli konfetima.

Andersson je u back stageu novinarima kazao kako je prošlo puno vremena otkako je gledao predstavu i da ga je to iskustvo raznježilo.

"Imate priliku uroniti u predstavu koja vas na neki način pokrene, a ja sam večeras to osjetio i bio sam vrlo sretan", kazao je.

Predstavu Mamma mia na tri je različita mjesta u Londonu dosad vidjelo više od devet milijuna ljudi, a u svijetu ju je na 16 jezika prevelo oko 50 produkcija. Mjuzikl je dosad zaradio više od četiri milijarde dolara ili oko tri milijarde funta.

Od mjuzikla je 2008. godine nastao film, a njegove zvijezde Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan i Colin Firth prošle su se godine ponovo okupile zbog snimanja nastavka.

Članovi grupe Andersson, Ulvaeus, Agnetha Faltskog and Anni-Frid Lyngstad s hitovima su na britanskoj listi hitova Top 40 bili 26 puta. Nakon pobjede na Euroviziji 1974. s pjesmom Waterloo prodali su gotovo 400 milijuna singlova i albuma.

Prošle su godine izvijestili da su nakon 35 godina prvi put snimili pjesmu, a šuška se da bi ona mogla biti objavljena do kraja godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter