PROJEKCIJA U KINO KLUBU

SPACE WITH NO SURFACE: Roberta Weissman Nagy predstavlja se u Splitu

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Filmski uradak pulske umjetnice Roberte Weissman Nagy nastao u suradnji s Christianom Pinzanom "Space with no Surface" bit će prikazan večeras u Kino klubu Split u sastavu projekcijske večeri "The parallel atempt - experimental cinema from Italy" i Short(s) petting.

Video donosi dio umjetničinog autobiografskog sadržaja, a nastao je ističe umjetnica "na površini akvatorija zapadne Istre. Ispituje granice i sadržaj osobnog u relaciji predstavljanja nekoj drugoj skupini recipijenata". Scenarij i performans potpisuje Roberta Weissman Nagy, kameru i fotografiju Christian Pinzan, a glazbu Mathew Rethzel.

Weissman Nagy ističe da je do Kino kluba Split došla putem međunarodne filmske platforme Agitate.

Ova umjetnica sudjeluje i na žiriranoj izložbi u New Delhiju, a riječ je o izložbi gdje se predstavlja hrvatska suvremena umjetnost. Sredinom studenog imat će predavanje o video-umjetnosti i projekciju radova u rimskom Muzeju suvremene umjetnosti.

Roberta Weissman Nagy rođena je u Puli gdje završava srednju umjetničku školu. Akademiju likovnih umjetnosti završila je u Beogradu, na Odsjeku za kiparstvo i likovnu pedagogiju, u klasi prof. Jovana Kratohwilla 1988. godine. Kiparstvo je specijalizirala u području skulpture u metalu. Uz iznimno aktivnu umjetničku praksu, bavi se i pedagoškim radom. Za svoj je stručni rad višestruko nagrađivana. Izlagala je na brojnim kolektivnim i samostalnim izložbama u zemlji i svijetu. Članica je HDLU-a Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter