JEDINA PREDSTAVNICA IZ HRVATSKE

ROBERTA WEISSMAN NAGY na prvom organiziranom Art Biennalu u Bangladešu


Pulska umjetnica Roberta Weissman Nagy, za kojom je niz sjajnih uspjeha, svojim radom "Place with no Surface", kojim se predstavila u suradnji s Christianom Pinzanom na Bijenalu arhitekture u Veneciji, sudjeluje na prvom organiziranom Art Biennalu u Bangladešu.

- Nažalost, nisam prisustvovala otvorenju u Chittagonghu, a zbog vremenske razlike izravan video-prijenos samog prikazivanja performancea poklopio se sa satnicom kada imam nastavu pa nisam gledala prijenos i reakciju publike. Da sam bila tamo imala bih i prezentaciju svoje umjetničke prakse kroz organizirane seminare. Rad je uvršten u odabir performansa već prvog dana u prostorima Univerziteta Chittagong. U programu sudjeluje 80 umjetnika iz 11 zemalja, a ja sam jedina iz Hrvatske. U sklopu organiziranih sadržaja Biennale ima i Art Kamp za djecu te radionice umjetnika s djecom, uz izložbu, veli Weissman Nagy ističući da se ovaj open art biennale prvi puta odvija na otvorenom, javnom prostoru.

Weissman Nagy napominje da će se iduća njezina izložba održati u Umagu 9. ožujka u Gradskoj Galeriji Umag i Muzeju Umag. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter