SUMRAK CIVILIZACIJE

Iskusni akteri istarske punk scene objavili spot posvećen pulskom brodogradilištu

| Autor: Mladen Radić
(Screenshot)

(Screenshot)


Sumrak civilizacije objavio je spot za pjesmu "Born to be Uljanik". Bend je nastao kao novi projekt starih aktera istarske punk scene a tu su Elvis na bas gitari, Lobo za bubnjem, Andrea i Tibor sviraju gitare a Šapo pjeva.

Prošlo ljeto u prostoriji za vježbanje u Rovinjskom selu nastale su tri pjesme koje su objavljene na YouTubeu kao EP s nazivom "Neželjeno dijete". Sve pjesme je snimio i izmiksao Andrea.

Screenshot(Screenshot)

- Od te tri stvari koje su snimljene pjesma "Born to be Uljanik" nametnula nam se kao najbolja za spot. U njoj možete prepoznati utjecaje pjesama iz nekog drugog vremena koje su opisivale Pulu, Brodogradilište Uljanik i radničku klasu.

To su "Cronaca Del Regime", "Pola 7 Montagne Di Merda", "Born to be B.U.a Scoglio Olivi" i "Triumphus" Gori ussi Winnetou, "Najveći mrav u mom vrtu" Atomskog Skloništa, "Radnička klasa odlazi u raj" Haustora i "Internacionala". Govor s prosvjeda kao intro izdeklamirao je MC Shadow. Pjesma je posvećena gradu Puli, svim Uljanikovcima bivšim i sadašnjim u nadi pozitivnog rješenja trenutnog stanja u kojoj se nalaze, kažu u bendu.

Screenshot(Screenshot)

Redatelj spota je Elvis Lenić, montažer Marko Račan, a snimatelji su Lenić, Ivan Dobran i Goran Škofić. Dio kadrova je iz Lenićevog filma "Brod", a dio je snimljen na prosvjedima za Uljanik.

Screenshot(Screenshot)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter