KLUB-KNJIŽARA GIARDINI 2

Predstavljanje generacijskog romana Dore Šustić koji progovara o sirovosti života "milenijalaca"

| Autor: Vanesa Begić
Dora Šustić (Snimio Vedran Karuza)

Dora Šustić (Snimio Vedran Karuza)


Dora Šustić, scenaristica, filmska redateljica i spisateljica u četvrtak u 20 sati, predstavit će svoj roman »Psi« u Klubu-knjižari Giardini 2 u Puli.

Dora Šustić (1991., Rijeka) diplomirala je scenaristiku na FAMU-u u Pragu. Dobitnica je književne nagrade »Drago Gervais«, a 2022. objavljen joj je prvi roman pod naslovom »Psi« (Gradska knjižnica Rijeka; drugo i treće izdanje 2023., Fraktura). Živi u Zagrebu, gdje radi kao scenaristica i razvija svoje autorske filmske i književne projekte.

- »Psi« je prije svega generacijski roman, koji ogoljeno progovara o sirovosti života »milenijalaca«, koji idu od jednog, često slabo plaćenog posla, do drugog. Zorno je prikazan i unutarnji svijet protagonistice, od mladalačkog zanosa novim životnim putevima, preko tjelesnosti i tabu tema poput poremećaja prehrane, menstrualne krvi i seksualnih odnosa, do kaotičnosti međuljudskih odnosa, koji su nerijetko toksični. Protagonistica je u stalnoj borbi između probijanja vlastitih granica i komformističkog popunjavanja osjećaja praznine.

Život je stalni ples s Erosom i Thanatosom, a dramaturgija života kroz žive se slike uspoređuje s dramaturgijom filma, ali i vođenja ljubavi, navedeno je u najavi.

Predstavljanje romana Dore Šustić »Psi« drugi je u nizu događaja u okviru novog programa Kluba-knjižare Giardini 2 pod nazivom »Sanjam 30« posvećenog velikoj obljetnici koju će Sa(n)jam knjige u Istri proslaviti u studenom ove godine.

Tema kojom Klub-knjižara nastavlja ciklus programa jest Sloboda, koja nam otvara prozore prema mnogim sferama značenja, od onih naizgled svakodnevnih, životnih, do dubokih filozofskih promišljanja.

Uz predstavljanje romana »Psi« autorica će u Klubu–knjižari potpisivati knjigu koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni.

Programi Kluba- knjižare Giardini 2 održavaju se pod pokroviteljstvom Zaklade Kultura nova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter