Gradska knjižnica Pula

Predstavljanje romana Eda Popovića "Hrvatski pasijans" o ubojstvu umirovljenog svećenika

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Edo Popović prvi je gost autor u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u Mjesecu hrvatske knjige: u dvorani Središne knjižnice 15. listopada 18 sati predstavit će svoj novi roman Hrvatski pasijans.

O knjizi:

U jednom novozagrebačkom naselju ubijen je umirovljeni svećenik. Slučaj preuzimaju inspektori Branko Rakitić i Marko Ančić, u policiji poznati po osebujnom načinu rješavanja slučajeva. Dok istražuju motive zločina i potencijalne počinitelje, inspektori ulaze u tamne zakutke društva i pojedinaca, sudaraju se s alternativnim činjenicama, medijskim manipulacijama i korupcijom u vlastitim redovima, a kada se nađu pred zidom, pojavljuje se neobičan dvojac koji će naglavce izokrenuti sve njihove teorije te ih navesti na pravi trag.

O autoru:

Edo Popović studirao je komparativnu književnost, hrvatski jezik i jugoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavio je romane: Kako sam brojio ružičaste robote (2021.); Poglavnikov pudl (2016.); Mjesečev meridijan (2015.); Lomljenje vjetra (2011.); Oči (2007.); Igrači (2006.); Izlaz Zagreb jug (2003.); eseje: Zapisi iz Stranice Gornje (2019., s Ljiljanom Đorđević), Čovjek i planina – kratki uvod u sjeverni Velebit (2018., u suradnji s Antom Vukušićem); U Velebitu (2013.); Priručnik za hodače (2009.); dnevnik: Kameni pas (2001.) te zbirke priča: Ponoćni boogie i druge priče (1987.); Tetovirane priče (2006., u suradnji s Igorom Hofbauerom); San žutih zmija (2000.). Knjige su mu prevedene na nekoliko jezika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter