završnica festivala

Ovaj tjedan na Bembo festu u Balama dvije predstave za djecu

| Autor: Glas Istre
(Snimio Jurica Cvitanić)

(Snimio Jurica Cvitanić)


Ovogodišnji cjeloljetni 4. Bembo Fest – Festival malih formi nezavisnih kazališta ušao je u svoju završnicu, a ovaj tjedan na programu su dvije predstave uz slobodan ulaz.

U srijedu, 4. rujna u 20 sati u programu Malog Bemba na Trgu Tomaso Bembo igra monodrama za djecu Divne Stojanov "Eiffelov toranj ili kako se gradi karakter" u režiji Ivane Peroš i izvedbi Romine Vitasović Lučić, glumice iz Pule. Predstava je nastala u produkciji kazališne družine Rondo, scenografkinja je Breza Žižović, pulska likovna umjetnica, a autorica glazbe i songova Mirjam Vukašin.

Riječ je o predstavi za djecu koja na zabavan i poučan način prikazuje potragu za karakterom i govori o razvitku osobnosti, važnosti suočavanja s osobnim strahovima te prevladavanju prepreka i izazova u svakodnevnom životu. Veliki finale 4. Bembo Festa bit će u znaku pulskog Teatra Naranča. Zbog velikog interesa publike, zadnjeg ovogodišnjeg festivalskog dana, 5. rujna u 21 sat u Balama će ponovno biti uprizorena hit-komedija iz programa Narančine Scene 15+, predstava„Kako preživjeti punicu” Gorana Mihovilovića u režiji Majkla Mikolića.

U predstavi glume Majkl Mikolić, Mathilde Vukosavljević, Vlatka Rubil i Matilda Nikić. Svatko od njih na sceni oživljava bar šest autentičnih, živopisnih likova punica, zetova, kćeri i unuka. Ovu „edukativnu horor komediju“, odlikuju i odlični, životni, duhoviti dijalozi autora teksta Gorana Mihovilovića. Uz režiju Majkl Mikolić potpisuje i adaptaciju, te je i koautor scenografije zajedno s Veljkom Sokolom i Valentinom Ferlin-Živić, koja je i kostimografkinja predstave.

Ovogodišnji 4. Bembo Fest održava se u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale i Turističke zajednice Općine Bale, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije i Talijanskog instituta za kulturu, a pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d. Na festivalskoj pozornici na Trgu Tomaso Bembo Festival od 20. lipnja do 5. rujna predstavlja recentne predstave nezavisnih kazališta, a ove godine u središtu su komedije.

Više informacija o programima možete pronaći na društvenim mrežama – Facebook stranicama Teatra Fort Forno, te stranicama Općine Bale – Valle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter