Kao hrvatske Thelma i Louise

Na Bembo Festu u Balama odigrana hit-predstava "Tere i Luce"

| Autor: Vanesa Begić
(Snimio Nemanja Potkonjak)

(Snimio Nemanja Potkonjak)


Ovogodišnji 4. Bembo Fest – Festival malih formi nezavisnih kazališta nastavljen je četvrtak u Balama, a na programu je bila hit-predstava "Tere i Luce" u adaptaciji i režiji Marka Torjanca u kojoj glume Anja Šovagović Despot i Nataša Janjić Medančić. Riječ je o triler komediji S. Evansa i M. Torjanca iz produkcije zagrebačkog Planet Arta, koja cijelo vrijeme postavlja pitanje "A što biste Vi učinili?"

I upravo je to bit, suština ove predstave gdje protagonistkinje donose tešku odluku i gdje ništa nije onako kako se čini. Izvrsne su se glumice izvrsno (s)našle u ulozi sasvim neobičnih protagonistkinja kojima se život jednoga dana mijenja i donosi im brojna iskušenja koja trebaju savladati i prevladati. No, ništa nije nipošto lako niti jednostavno. A jedna laž, jedno (pre)okretanje činjenica odvodi ih u drugo, i tako uzastopno stvara se priča bez kraja.

(Snimio  Nemanja Potkonjak) (Snimio Nemanja Potkonjak)

Tere je Anja Šovagović Despot, a Luce Nataša Janjić Medančić, dvije, eufemistički rečeno, poduzetne i nadasve "snalažljive" njegovateljice koje su zatajile, "prikrile" smrt svog starijeg štićenika kako bi se domogle njegove mirovine. A tu je i jedan listić lutrije.

(Snimio Nemanja Potkonjak)(Snimio Nemanja Potkonjak)

Odnosno, kraj postoji, i posve je drukčiji od očekivanog. Kao i njihova odluka. Nećemo odati previše o sadržaju, no reći ćemo da je to i svojevrsna hrvatska verzija popularnog hita Ridleya Scotta "Thelma i Louise", priča o ženskom prijateljstvu, o ulaženju u neke sasvim drukčije sfere, o snazi prijateljstva i kada su se stvari otele kontroli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater