"Grofica Marica" na Festivalu Rovinj Art & More

Šarmantna izvedba uz vrsne interprete

| Autor: Vanesa Begić
Iz operete "Grofica Marica" (Snimio Gordan Ukić/PROMO)

Iz operete "Grofica Marica" (Snimio Gordan Ukić/PROMO)


Rovinj Art & More doživio svoju festivalsku premijeru. Riječ je o opereti "Grofica Marica" Emmericha Kalmana u izvedbi i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta iz Varaždina i Opere b.b. iz Zagreba. Režiju ove ljupke predstave potpisuje Dejan Jakovljević, kostime Mladen Jerneić grof Erdody, dok je za vođenje glazbenog dijela predstave bio zaslužan maestro Igor Vlajnić.

Predstava je uprizorena u klaustru franjevačkog samostana pred brojnom publikom koja je sa zadovoljstvom i radošću upijala arije, dijaloge i plesne brojeve. Priča o grofici koja se vraća na svoje imanje uz izmišljene zaruke, dala je ansamblu solista i glumaca veliku mogućnost za kreiranje šarmantnih situacija.

U ulozi Marice nastupila je izvrsna Tanja Ruždjak, pjevačica lijepog sonornog glasa, dok je kao Tassilo briljirao mladi tenor Matic Zakonjšek. Njegovu je sestru Lizu dopadljivo uprizorila Irma Dragičević, a baruna Župana Kolomana na opće zadovoljstvo auditorija s puno je poleta i komike prikazao Ronald Braus. Nenad Tudaković je svog Populescua dočarao velikim talentom za komiku, a Blanka Tkalčić je moćno donijela ulogu Ciganke Manje.

Svoj su hvalevrijedan doprinos predstavi dali glumci Beti Lučić i Marinko Leš u ulogama Božene Kudenstein i Wurtzingera i u trećem činu osvojili publiku. Odlični Zvonimir Ivanović u ulozi Čekka i Dorian Stipčić u ulozi Liebenberga zatvaraju ovu paletu izvrsnih interpreta predstave.

Komorni orkestar pod vodstvom maestra Vlajnića donio je u klaustar lijepi zvuk i prekrasne boje. Svakako valja istaknuti i Leopolda Stašića u ulozi Cigana, ali istovremeno i na pultu prve violine. Ova će predstava u mjesecu rujnu doživjeti svoje kazališno premijerno izdanje u HNK-u u Varaždinu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter