Izložba

Impresivni radovi Nataše Bezić u rovinjskom MMC-u. Umjetničko istraživanje koje zrcali raspoloženja

  Čim posjetitelj kroči u izložbeni prostor Multimedijalnog centra zadivit će ga portreti velikih formata, koji ujedno čine recentne radove slikarice Nataše Bezić. Iako je naizgled upravo portret tema izložbe, tomu nije tako, već se ona pronalazi puno dublje, u razmišljanjima naslikanih osoba. Opus izložbe čine djela Nataše Bezić nastala od 2018. godine do danas, koja spajaju određene karakteristike

| Autor: Aleta BRATTONI
Radovi Nataše Bezić

Radovi Nataše Bezić


Samostalna izložba likovne umjetnice Nataše Bezić otvorena je preksinoć u rovinjskom Multimedijalnom centru. Čim posjetitelj kroči u izložbeni prostor zadivit će ga portreti velikih formata, koji ujedno čine recentne radove slikarice. Iako je naizgled upravo portret tema izložbe, tomu nije tako, već se ona pronalazi puno dublje, u razmišljanjima naslikanih osoba. Opus izložbe čine djela Nataše Bezić nastala od 2018. godine do danas.

Eugen Borkovsky je na otvorenju izložbe kazao kako se radi o velikim formatima, gestualnom pristupu, radovima nastalim klasičnim tehnologijama, ulju ili akrilu. Naglasio je da se Nataša Bezić u izvedbi služi slikarskim i crtačkim metodama, a često pušta boji da curi, kao što kistu ili liniji dopušta traženje oblika.

"Već na prvi pogled jasno je da se radi o istraživanju koje zrcali raspoloženja. Autorica motivima rijetko prikazuje ambijent u kojem bi se modeli mogli nalaziti. Izrezuje ih, izolira. Pažnju posvećuje njima samima. Modeli su zadubljeni u svoje trenutno stanje: razmišljanje, napetost, nesigurnost, komuniciranje pogledom...", naglašava Eugen Borkovsky, voditelj galerije Fonticus u Grožnjanu.

Autorica se na otvaranju zahvalila svima koji su sudjelovali u "oživljavanju" ove izložbe, te poželjela da posjetitelji u njoj uživaju, iako su, kaže, neka djela jačeg karaktera. Dubravka Svetličić, ravnateljica rovinjskog Pučkog otvorenog učilišta, istaknula je da ova izložba, u užurbanom svijetu društvenih medija, pruža svojevrsni odmor.

Nataša Bezić je umjetnica iz Kopra koja je svoj dom pronašla u Bujama, gdje živi i stvara, a bavi se slikarstvom, grafičkim dizajnom, oslikavanjem interijera i eksterijera, te pedagoškim radom u osnovnoj i srednjoj školi u Bujama. Članica je Grožnjanskog likovnog kruga, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre i HDLU-a u Zagrebu.

Nakon što je izlagala na 30 samostalnih izložbi te više od 100 skupnih u zemlji i inozemstvu, po prvi puta gostuje i u Rovinju, na što je s ponosom tijekom otvorenja ukazala Dubravka Svetilčić, te dodala da joj je posebno drago što je izložba dobila ljetni termin.

Nataša Bezić je za svoj rad primila čak 40 nagrada i priznanja na raznim međunarodnim natječajima vizualnih umjetnosti, a djela joj se nalaze na mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta. Njena rovinjska izložba može se razgledati do 12. kolovoza u radno vrijeme MMC-a, odnosno svakim danom osim nedjelje od 10 do 12 i od 20 do 22 sata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter