»Boogie-woogie«

Samostalne izložbe Silvane Konjevoda i Izabele Peculić Stančić u rovinjskom Multimedijalnom centru

| Autor: Mladen Radić
(Promo)

(Promo)


Samostalne izložbe »Boogie - Woogie« autorica Silvane Konjevoda i Izabele Peculić Stančić svečano će biti otvorene u petak u 18 sati u rovinjskom Multimedijalnom centru u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Grada Rovinja.

Povjesničarka umjetnosti Elizabeta Rogović u predgovoru reprezentativnog kataloga koji prati izložbu, ukazuje na različitost likovnog izraza riječkih umjetnica Silvane Konjevoda i Izabele Peculić Stančić, te, uz ostalo ističe da ih »povezuje grad, generacijska pripadnost, česti susreti, mondrianovski šareni kružići te dubinski promišljena i višeznačna umjetnost.

Rezultat tih sličnosti i razlika je ova izložba, koja je baš kao i boogie-woogie, razigrana, šarena, plesna, s dozom sjete i bluesa u podtonu.«

Silvana Konjevoda (1966.) u Rijeci je diplomirala na odsjeku likovne kulture Pedagoškog fakulteta uz izborni kolegij: grafika s pismom i primijenjena grafika (prof. Josip Butković).

(Promo)(Promo)

Živi u Rijeci, gdje se uz slikarstvo bavi i pedagoškim radom. Izlagala je na nekoliko samostalnih te na brojnim skupnim izložbama. Dobitnica je više priznanja i nagrada za svoj autorski i pedagoški rad.

Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre.

Izabela Peculić Stančić (1967.) rođena je u Rijeci, gdje je diplomirala na Pedagoškom fakultetu 1992. godine, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike. Od 2001. godine članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika Rijeka, a od 2011. Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Voditeljica je likovne radionice W-atelijer u Udruzi Art&Fun. Radovi joj se nalaze u zbirci Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci te u mnogim privatnim kolekcijama. Promovira likovnu kulturu kao slobodnu aktivnost (posjeti muzejima, likovne radionice), u suradnji s muzejima i galerijama

Izložba u rovinjskom MMC-u bit će otvorena do 8. studenog.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter