OVOG PETKA U VODNJANU

Za maslinare i vinogradare PREDAVANJA O EKO POLJOPRIVREDI

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


U sklopu predavanja o ekološkoj poljoprivredi, što ih tijekom listopada, studenog i prosinca diljem Istre provodi Istarska županija i Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI), u petak će se u Vodnjanu održati nekoliko predavanja s akcentima na maslinarstvu i vinogradarstvu.

U Domu mladih, s početkom u 18 sati, dr. sc. Melita Zec Vojnović donosi pred publiku temu "Ljekovito i aromatično bilje u ekološkom maslinarstvu i vinogradarstvu - dobrobiti i dodatni profit", a mr. sc. Marija Ševar održat će predavanje pod nazivom "Prikaz stanja ekološkog maslinarstva u RH s naglaskom na Istru". Predavanje "Krajobrazno uređenje ruralnog područja Istre" održat će Ines Pohajda, a "Iskustva iz susjednih i drugih mediteranskih zemalja o ekološkoj poljoprivredi" Irena Vrhovnik.

Predavanja, koja s AZRRI-jem organizira županijski Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu, počela su proteklog tjedna u Pazinu, a nakon Vodnjana slijede u Poreču, Medulinu, Motovunu, Kršanu, Buzetu i Brtonigli. (Z. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum