TRADICIONALNA RIBARSKA FEŠTA

U PLOMIN LUCI: Bogata ponuda ribljih specijaliteta i plodova mora

| Autor: Branko BIOČIĆ

Plomin Luka podno starog grada Plomina u Plominskom zaljevu bila je i ove godine mjesto održavanja tradicionalne ribarske fešte. Zajednički feštu organizirali su TZ općine Kršan, Sportsko ribolovno društvo Plomin i NK Plomin uz suorganizatora Lagura Alba. Arijana Brnetić, direktorica TZ općine Kršan zadovoljno je rekla:


-Moramo se pohvaliti da je ovo već 15. ribarska fešta koju je započeo pokojni Damir Brala s jednom malom fešticom koja je zatim iz godine u godinu rasla i prerasla u veliku feštu ne samo za Plominjane i Kršance nego i za cijelu Labinštinu i turiste koji ovdje ljetuju. Svi jedva čekaju ovu ribarsku feštu i stalno pitaju kada će biti. I ove godine došlo je jako puno ljudi sa svih strana, a mi smo se potrudili da im ponudimo dobru zabavu i bogatu gastro ponudu, rekla je Brnetić.

Uz ponudu domaćih ribljih specijaliteta, nije nedostajalo druženja obitelji i starih prijatelja te zabave za mnogobrojne posjetitelje koji su napunili rivu u Plomin luci. U okviru ribarske fešte na Porte, LAGUR Alba održala je predstavljanje mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014.- 2020. U gastronomskom dijelu fešte, prigodnom ponudom predstavili su se lokalni ugostitelji, a po promotivnim cijenama ponudili su srdele, lignje, tunu, hobotnicu, pedoće i, naravno, dobro vino. Ove godine nije bilo svugdje prisutnih čevapčića i ražnjića već samo jela u skladu s nazivom fešte.

Sanjin Slomić, kuhar na jednom od štandova rekao nam je kako je pripremio oko tisuću porcija raznih riblih delicija i plodova mora i sve je dobro išlo. Svi koji su čekali u redovima na jednom od nekoliko štandova kako bi kušali ponuđene morske delicije i plodove mora. Imali su samo riječi hvale za kvalitetu, ukusna jela koja su se pripremala pred njihovim očima ali i organizaciju fešte na koju je stiglo nekoliko tisuća ljudi.

Grupa Fun box band i DJ Hoky rasplesali su sve posjetitelje a plesna skupina Il movimento predstavila je uvijek atraktivnu zumbu .Mladi članovi KUD-a Zlatela unijeli su u ovo događanje i dio istarske folklorne tradicije što se već godinama pokazuje kao „pun pogodak“. Zabava je potrajala do duboko u noć. Ribarska fešta u Plomin luci i ove je godine sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter