manifestacija

JURŠIĆI: U nedjelju se održava smotra istarskega tovara

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Manifestacija "Smotra istarskega tovara", koja će se u Juršićima održati u nedjelju 10. listopada, okuplja 15-ak uzgajivača iz cijele Istre, koji će na manifestaciji predstaviti 40-ak grla. S obzirom da je ova smotra po redu 12. državna smotra i 16. županijska smotra poprima sve veći značaj i veliki je poticaj uzgajivačima.

Atraktivni dio manifestacije je zasigurno već tradicionalna trka na tovari, tijekom koje će jahači morati pokazati svoju jahačku spretnost na stazi dužine 300-tinjak metera. Manifestacija će biti upotpunjena kulturno-umjetničkim programom te izlagačima istarskoga suvenira. Smotra se otvara u 13 sati, a izložba grla započinje pola sata kasnije.

Trka na tovari na programu je u 16 sati, a pola sata kasnije počinje kulturno-umjetnički program. U 17.30 sati zakazano je proglašenje pobjednika po kategorijama. Pokrovitelji manifestacije su Istarska županija, Općina Svetvinčenat i TZ Općine Svetvinčenat, sponzor konoba Klarići, a organizator Udruga uzgajivača istarskog magarca "Istrijanski tovar".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter