tradicionalna manifestacija

U Juršićima sutra Smotra istarskega tovara, ove godine fokus na očuvanju pasmine

| Autor: Zoran Oljača
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U organizaciji Udruge uzgajivača istarskog magarca "Istrijanski tovar" ove nedjelje 6. listopada, u Juršići s početkom u 13 sati održat će se manifestacija "Smotra istarskega tovara" koja okuplja uzgajivača iz cijele Istre, ali i sve one koje se žele bolje upoznati s ovim važnim kulturnim i povijesnim simbolom identiteta Istre. Ova već tradicionalna smotra svake godine ima sve veći značaj, ali je i poticaj za uzgajivače.

Dodatan fokus ove godine usmjeren je na očuvanje pasmine kroz prezentaciju projekta "Istarski tovar – jučer, danas, sutra" autora prof. dr. sc. Ante Ivankovića, nacionalnog kordinatora za očuvanje animalnih genetskih resursa Hrvatske, te kroz predstvljanje publikacije autora Nidala Korabia "Matična knjiga istarskog magarca". Zasigurno najatraktivniji dio i ovogodišnje Smotre tradicionalna je trka na tovari u dvije kategorije.

Sve posjetitelje očekuje bogata gastronomska ponuda, a kako bi sve proteklo u dobroj atmosferi zaplesat će KUD Savičenta i zapjevati Veseli roverci.

Organizator je Udruga uzgajivača istarskog magarca "Istrijanski tovar" i Boris Orlić, predsjednik udruge, a pokrovitelji su Istarska županija, Općina Svetvinčenat i Turistička zajednica Općine Svetvinčenat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter