SELJANSKE MAŠKARE PREUZELE KLJUČEVE GRADA ROVINJA I PODIGLI PUSTA

Ples pod maskama, maraton i defile malih maškara


Nakon što su prošlog vikenda Seljanske maškare, iz ruku gradonačelnika Marka Paliage preuzele ključ Grada Rovinja, te potom i podigli pust, užurbano se privode kraju posljednje pripreme na rasporedu bogatog maškaranog tjedna. Maškarano ludilo započinje u subotu, za kada se u Domu kulture u Rovinjskom Selu najavljuje ples pod maskama u društvu bandova The Night Express i Alfa Time band.

Uslijedit će i sedmodnevna stanka da bi se 10. veljače (dakle, opet u subotu) krenulo žešćim tempom. Naime, za taj je termin najavljen i peti po redu maškarani maraton koji se odvija duž ulica Rovinjskog Sela u dužini od 5,6 kilometara. Početak maratona najavljen je za 14 sati, a uz napomenu da će duž staze biti organizirani punktovi za okrjepu, na istom mogu sudjelovati i mali i veliki - bilo da trče, ili da se potpomažu s biciklima, kolicima s ili bez bebe, karijolama…

Odmah po maratonu i proglašavanju najuspješnijih Seljanskih maratonaca, uslijedit će i defile malih maškara, koje će u 16.30 sati krenuti od dvorišta osnovne škole u pravcu Doma kulture u kojemu će za njih biti organizirana zabava uz animaciju, igre kao i izbor najbolje maske. Uz male Seljane, na dječji defile pozvane su i sve ostale miće maškarice.

Ipak, i po riječima jednog od glavnih organizatora Seljanskih maškara, Emila Radovana, vrhunac maškaranog ludila dogodit će se 13. veljače, kada će povorka maškara obilaziti Rovinjsko Selo i pokucati na vrata svih kuća.

- Točno u 18 sati, na Pudarici se priprema tradicionalna fešta koja će se nastaviti u Domu kulture s maškaranim plesom u društvu grupa Laguna Band i Alfa Time Band, i kad će, uz brojne nagrade, biti organiziran izbor za najbolje maske. Inače, maškarano ludilo u kojem Seljani sudjeluju više od stoljeća, završit će u srijedu 14. veljače, i to suđenjem, a potom i spaljivanjem pusta, rekao je Radovan, dodavši da ovaj događaj počinje u 16 sati. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter