Održana svečanost

Nakon 50 godina iščekivanja, svečano položen kamen temeljac za novi vrtić u Pomeru GRADIT ĆE SE NA DOBRIM ŽELJAMA DJECE

| Autor: Patricija SOFTIĆ

Općini Medulin za izgradnju i opremanje vrtića dodijeljeno je 5,6 milijuna kuna bespovratnih sredstva financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je ukupna vrijednost prijavljenog projekta 7,4 milijuna kuna

  

Prekjučer je u Pomeru održana svečanost u povodu početka radova na izgradnji novog dječjeg vrtića. Svečanom otvorenju radova prisustvovali su načelnik Općine Medulin Goran Buić, zamjenik načelnika Damir Demarin, ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac i ostali djelatnici vrtića te mnogi drugi gosti koji su željeli prisustvovati ovom posebnom danu. Najveće zvijezde ipak su bili mališani iz DV Medulin koji su na oblutke ispisali svoje dobre želje i poruke za budući vrtić i djecu koja će u njemu boraviti te ih položili u zemlju gdje će oni zauvijek ostati kao pravi temelj novog vrtića, koji će se tako graditi na dobrim željama djece i svih prisutnih.

 Bojanje mozaika

Simbolično, kao uspomenu na ovaj dan, svi prisutni su obojali i nacrt mozaika pronađenog u Pomeru koji će u budućnosti krasiti prostor dječjeg vrtića.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac iskazala je iznimno zadovoljstvo što se početak gradnje novog vrtića događa upravo u godini u kojoj se obilježava 25. godina samostalnog djelovanja DV Medulin te istaknula kako će budući vrtić svojim radom biti blizak društvenoj zajednici, ali prvenstveno interesima i potrebama djece usmjerenim na njihov cjelovit razvoj.

- Veselim se što s ovim prvim korakom otvaramo proces gradnje vrtića za koji želimo da, uz roditelje i obitelj, bude našim mališanima druga obiteljska kuća. Pozitivne misli i dobre želje koje smo ispisali na naše kamenčiće - temeljčiće želimo prenijeti u svaki kvadrat našeg budućeg vrtića. Ove naše zajedničke dobre želje i misli predstavljaju i simboliziraju sinergiju s kojom Općina Medulin i dječji vrtić zajednički razvijaju ne samo kapacitete za obuhvat djece, već i kvalitetne kurikulume, programe i načela za rad s djecom rane i predškolske dobi, istaknula je ravnateljica Verbanac.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić iskazao je iznimno zadovoljstvo i sreću početkom radova na izgradnji Dječjeg vrtića Pomer, mjesta u kojem će sadašnje i buduće generacije Pomeraca, Banjolaca i Premanturaca s veseljem boraviti, u novom velikom vrtiću u Pomeru. Naglasio je kako su Pomerci velikodušno prije 10-ak godina svoje društvene prostore ustupili mališanima i vrtiću, a izgradnjom novog vrtića mještanima će ponovo biti na raspolaganju društveni prostori u zgradi "stare škole". Posebno ga veseli, istaknuo je načelnik Buić, što će se dječji smijeh oriti već na ulazu u mjesto. 

Prihvat do 57 djece

Uz načelnika i ravnateljicu medulinskog vrtića, prisutnima se obratio i Renato Cukon jedan od najstarijih Pomeraca, koji je iskazao zadovoljstvo izgradnjom vrtića koji su željno očekivali više od 50 godina. Naglasio je kako je svečano obilježavanje početka radova iznimno pomno odabrano, s obzirom da se 13. veljače slavi Sveta Foška, zaštitnica Pomera.

Podsjetimo, Općini Medulin za izgradnju i opremanje vrtića dodijeljeno je 5,6 milijuna kuna bespovratnih sredstva financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je ukupna vrijednost prijavljenog projekta 7,4 milijuna kuna. Ugovor o izgradnji zaključen je s tvrtkom MDK Građevinar d.o.o. u vrijednosti od 5,56 milijuna kuna, dok je nabava za opremanje Dječjeg vrtića još u tijeku. Projektom je predviđena izgradnja objekta s mogućnošću prihvata minimalno 52 do 57 djece.

Objekt vrtića imati će ukupno površinu od 667,8 četvornih metara, odnosno 338 četvornih metara po etaži, dok pristupno dvorište iznosi 391 kvadrat, a dvorište za igru planirano je u površini od 412 kvadrata. U prizemlju objekta nalazit će se kancelarije uprave, čekaonica za roditelje, sanitarije, jedna jedinica jasličke grupe te kuhinja. Na katu će se nalaziti dvije jedinice mješovite vrtičke dobi kao i kancelarija za individualni rad. Izgradnjom objekta planira se i prostor za roditeljske sastanke, druženja, radionice s roditeljima te kraće programe koji unaprjeđuju odgojno -obrazovni rad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter