delicije u restoranima

Vrijeme za proljetnu gastro manifestaciju: Na Buzeštini se održavaju Dani šparoga

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimila Alessia Stelko)

(Snimila Alessia Stelko)


Sezona je šparoga, jedne od najcjenjenijih samoniklih biljaka pa tako i vrijeme za proljetnu gastro manifestaciju "Dani šparoga na Buzeštini" tijekom koje se u buzetskim konobama i restoranima mogu kušati jela od šparoga i razne delicije na njihovu temu.

Razne delicije

Dani šparoga na Buzeštini traju kroz travanj i svibanj, a već tradicionalno, ovu gastro manifestaciju organizira Turistička zajednica Grada Buzeta u suradnji s Udruženjem obrtnika te Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika iz Buzeta, te uz potporu Grada Buzeta.

U deset buzetskih konoba, restorana i pizzeria moći će se uživati u raznim delicijama na bazi šparoga, a to su: Bistro Sandy, Humska konoba, Ročka konoba, Konoba Most, Konoba Santa Terra, Konoba Volte, Pizzeria Ježić, Restoran Old River, Restoran Stara Oštarija, Restoran Vela Vrata.

Nilda Marinac, predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Buzet, naglasila je kako Dani šparoga predstavljaju jednu vrlo dobru promociju tradicionalne domaće hrane i novih inovativnih načina pripremanja šparoga.

- Raduje me da se kao i svake godine uključio veliki broj ugostitelja, članova našeg Udruženja obrtnika, poručila je Marinac.

(Foto TZ Buzeta)(Foto TZ Buzeta)

Šparoge alla nonna

Osnovni je cilj, naglasila je Melita Paladin iz Turističke zajednice Grada Buzeta, obogatiti gastronomsku ponudu Buzeštine u ovo doba godine stoga se u menijima može pronaći raznovrsna ponuda, od tradicionalnih do modernijih gastro verzija: fritaja sa šparogama i pršutom, fritaja na bazi šparoga, jaja, kruha, ombolića i miješanog sira, potom domaća nedeva s šparogama i pršutom, fritada od prepeličjih i kokošjih jaja sa šparogama i samoniklim biljem, krem juha od šparoga, njoki od koprive sa šparogama i pršutom, pljukanci s divljim šparogama i svježim tartufima, domaća plećka, šparoge alla nonna, ali i file jadranske tune u sezamu na pireu od mrkve uz šparoge i Bisque sa začinskim biljem, kao i biftek u umaku od šparoga.

Dani šparoga na Buzeštini su dodatna prilika, ujedno i motivacija da gosti istraže ponudu lokalnih restorana, konoba i pizzeria koja će zasigurno oduševiti i zadovoljiti svačije nepce, a osim toga mogu istražiti i ostalu ponudu ovog kraja kao i lokalne znamenitosti i prirodne ljepote koje Buzeština ima za ponuditi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter