NAKON VIŠE OD DVA MJESECA PAUZE

LABIN: Otvoreni sportski objekti

| Autor: Branko BIOČIĆ

Nakon više od dva mjeseca pauze što se tiče sportskih aktivnosti, Grad Labin je, uz suglasnost županijskog Stožera Civilne zaštite, odlučio otvoriti sportske objekte od ove srijede i to za treninge labinskih sportaša i rekreativaca.

Otvoreni su Gradski stadion, Stadion Vinež, Sportski centar "Franko Mileta" i Boćarska dvorana. Nakon izdanih mjera HZJZ-a za treniranje sportaša u otvorenim i zatvorenim sportskim objektima, dežurni epidemiolog je s upraviteljem sportskih objekata i tajnikom SZGL-a pregledao sve sportske objekte te su dogovorene i dodatne mjere uz preporuke HZJZ-a, koje će sportaši morati poštivati kako bi se što više smanjili rizici od zaraze.

Prema propisanim mjerama, maksimalno jedna klupska selekcija može biti na terenu; dezinfekcija ruku je obvezna prilikom dolaska na trening; obavezna je i pauza od 20 minuta između dva treninga, bez korištenja svlačionica i tuševa; nužno je vođenje evidencije prisutnosti na treninzima i točno vrijeme (kad i koliko) provedeno na treningu (maksimalno 90 minuta s dolaskom i odlaskom). Moguća su maksimalno dva treninga tjedno po selekciji, dezinficiranje svih korištenih rekvizita nakon svakog treninga, korištenje vlastite boce s napicima, bez zadržavanja sportaša u i oko objekta prije i nakon treninga, preporuča se da se roditelji ne okupljaju za vrijeme treninga, uz maksimalno moguće poštivanje ostalih mjera navedenih u uputama HZJZ-a.

Što se tiče zatvorenih objekata, osim navedenog, ulaz u dvorane bit će kroz tehničke ulaze (velika vrata), obavezno je presvlačenje obuće prije treninga te dezinficiranje terena. Sportska zajednica napravit će privremeni raspored korištenja objekata, ovisno o željama i potrebama samih klubova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter