prijem

Gospodarstvenici su zaslužni za razvoj Labinštine

| Autor: Branko BIOČIĆ

Ove ćemo godine postići poslovne rezultate na razini prošle 2018. godine koja je inače bila naša rekordna godina. No, mi tu ne stajemo i već se sada pripremamo kako bismo odgovorili na još veće potrebe tržišta u prvom kvartalu 2020. godine. S Gradom Labinom već 12 godina razvijamo partnerski odnos i rado podupiremo njihove kvalitetne projekte kojima je cilj podići kvalitetu života lokalnog stanovništva, rekao je direktor Rockwoolla Aleks Fonović

 

U organizaciji Grada Labina jučer je u Polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice održan prijem za gospodarstvenike s ovog područja. Bila je to prilika i da se jednome mjestu okupe labinski poduzetnici i predstavnici gradske uprave pri kraju još jedne uspješne i radne godine. 

Formula je - zajedništvo

Labinsko gospodarstvo nastavlja svoju uzlaznu putanju koja je nadaleko prepoznata, a ovom prilikom gradonačelnik Labina Valter Glavičić prisutnima je u svom govoru naglasio da, koliko god gradska uprava bila uspješna, novac se stvara u gospodarstvu i samo na gospodarstvenicima stoji razvoj Labinštine, a on je takav da se "danas imamo čime pohvaliti".

- Volio bih da iz Labina pošaljemo poruku da u ovoj Hrvatskoj, koliko god stvari ne funkcioniraju, ipak nešto može ići naprijed i to jednostavnom formulom koja glasi - zajedništvo. Velika mi je čast i zadovoljstvo zajedno s vama nastaviti graditi Labin budućnosti, rekao je Glavičić zaželjevši svima ugodne blagdane te sretnu i uspješnu Novu godinu.

Jedan od nazočnih gospodarstvenika, direktor tvrtke Rockwooll Aleks Fonović ovu je godinu ocijenio vrlo uspješnom.

- Ove ćemo godine postići poslovne rezultate na razini prošle 2018. godine koja je inače bila naša rekordna godina. No, mi tu ne stajemo i već se sada pripremamo kako bismo odgovorili na još veće potrebe tržišta u prvom kvartalu 2020. godine s obzirom na povećani broj projekata energetskih obnova zgrada i novogradnje. Što se tiče naše suradnje s Gradom Labinom, mi već 12 godina s njima razvijamo partnerski odnos i rado podupiremo njihove kvalitetne projekte kojima je cilj podići kvalitetu života lokalnog stanovništva. Isti je takav naš pristup i prema ostalim općinama u našem okruženju, rekao je Fonović. 

Prodajna humanitarna izložba

Na prijemu je održano i zanimljivo predavanje prof. dr. Velimira Sriće pod nazivom "Kako uspjeti u (poduzetničkom) životu". Profesor Srića naglasio je svoje zadovoljstvo dolaskom u Labin s obzirom na zamah labinskog gospodarstva i nagovještaj još pozitivnije budućnosti.

Bila je to prilika da se poduzetnike i gradsku upravu poveže i s labinskim umjetnicima i Udrugom osoba s invaliditetom. Upravo su potonji pokrenuli prodajnu izložbu doniranih radova labinskih umjetnika i galerije Alvona, u svrhu prikupljanja sredstava za nabavku potrebnih pomagala najranjivijim članovima Udruge.

Prijem je održan na inicijativu Gospodarskog vijeća Grada Labina i gradonačelnika Valtera Glavičića a nazočilo mu je stotinjak predstavnika gospodarskog života Labinštine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter