Wine & Gastro u Novigradu

Još jedno izdanje gastronomske manifestacije imati će humanitarnu notu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Liga protiv raka Pula)

(Foto: Liga protiv raka Pula)


Još jedno izdanje enološko gastronomske manifestacije Wine & Gastro imat će humanitarnu notu. Susret ugostitelja, vinara i proizvođača ostalih pića i hrane iz regije održava se 10. travnja s početkom u 15 sati u novigradskom hotelu Nautica. Uz donaciju od 5 eura posjetitelji dobivaju vinsku čašu, a sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi Liga protiv raka Pula. 

„Ovo je idealna prilika za razmjenu dobrih praksi i stjecanje novih poznanstava, posebice jer je nova turistička sezona pred nama. Družit ćemo se uz izlagače, edukacije, gastro poslastice i najljepši pogled na more,“ poručuje organizator Dante Begić iz agencije Dantes. Ujedno najavljuje prezentaciju likera Cannella s aromom jabuke i cimeta. Za ugostitelje je predviđena edukativni program uz sudjelovanje poznate sommelierke Monike Neral, jedine žene u Hrvatskoj koja nosi ASI zlatnu diplomu. 

Monika će u suradnji s vinarijom Prelac otkriti sve što ugostitelj treba znati o vinu. U radionici „Kakao voditi društvene mreže“ polaznici će naučiti na što treba obratiti pažnju kod prezentacije svojih poduzeća. Doris Vlah i Antonia Mikac poznate su kroz MasterChef, a ovaj put predstavit će okuse Istre na autentičan način. Antonia Mikac će kroz svoj brend Tonkine fritule pripremiti fritule Istrijane sa šparugama, a Doris Vlah iznenadit će gastro delicijama s potpisom tvrtki Nota Vinegar iz Momjana i Albi iz Galižane.

Polaznici će moći kušati sardele na savor, grijani koromač, marinirane kozice na palenti sa slanim inčunima.

Posjetitelji će moći kušati i niz drugih proizvoda izlagača na još jednom izdanju Wine & Gastro u Novigradu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter