humanitarna manifestacija

FOTOGALERIJA / U Medulinu održan 8. Obiteljski dan, prikupljale su se donacije za Sigurnu kuću Istra

| Autor: Mihael Stojanović


8. Obiteljski dan, humanitarna manifestacija s ciljem prikupljanja donacija za Sigurnu kuću Istra, a svake godine okuplja sve veći broj posjetitelja. Ovogodišnji bogati program prilagođen svim uzrastima održan je na Medulinskoj rivi s početkom u 11 sati. Posjetitelji su uživali u raznim aktivnostima poput sportskih igara, kreativnih radionica, tombole i gastro ponude. Uz lokalne specijalitete i nastupe, manifestacija je privukla brojne mještane i goste, s naglaskom na jačanje zajednice.

Organizatori su istaknuli da događaj postaje sve veći i uspješniji iz godine u godinu. Lokalne udruge pripremile su raznolika jela, poput brudeta s palentom, fuži sa šugom od divljači, ćevapčića, graha i hot-dogova. Na štandovima su se nudili domaći kolači i torte, a cijene su bile povoljne; slana jela su stajala 3 eura, hot-dogovi i minijaturne veličine slastica po 2 eura kao i pića. Majice s motivima manifestacije prodavale su se po cijeni od 8 eura. Djeca i učitelji osnovnih škola i vrtića pripremili su kreativne radove i suvenire, dok su učenici, folkloraši i plesači doprinijeli umjetničkom programu.

Ivan Kirac uime Općine Medulin zahvalio je svim udrugama, klubovima, školama, donatorima i sponzorima koji su pomogli u organizaciji 8. Obiteljskog dana. Posebne zahvale upućene su onima koji su donirali proizvode, usluge ili novac za lutriju. Prikupljeni novac ide za Sigurnu kuću Istra.

Svake godine veći broj ljudi dolazi podržati manifestaciju

Program je započeo nastupom folklorne skupine OŠ dr. Mate Demarin, koja je oduševila prisutne izvedbom pjesme "Oj Tonina" i tradicionalnim plesom "Šetepaši". Nakon uvodnog dijela, Plesni studio Pirueta, donio je dozu ritma i pokreta sa zumbom. Također, za sve generacije organizirana je zanimljiva edukacija na otvorenom; članovi Kluba sportskog ribolova Sargo vodili su radionicu o osnovama lova na lignje, pružajući sudionicima uvid u ovu vrstu dokolice.

Paralelno s tim, učenici Gimnazije Pula i profesorica Đeni Blarežina organizirali su sportsko-zabavne igre, stvarajući duh zajedništva. Medulinska udruga Sakramenski i centar baštine Šantadur podijelili su sadnice i sjeme domaćih i egzotičnih biljaka. Članovi Crvenog križa pružali su besplatne preglede šećera u krvi i krvnog tlaka, dok su članovi DVD Medulin pekli pljeskavice i ćevape. Udruga mladih Galeb postavila je turnir u briškuli i trešetama, a najbolji natjecatelji nagrađeni su pršutom, sirom, teraninom i vinom. Glazbenu pozadinu tijekom cijele manifestacije osigurao je Škico acoustic band, stvarajući upriličenu atmosferu.

Za najmlađe, organizirane su brojne zabavne aktivnosti, uključujući napuhance, društvene igre, face-painting i nastup klauna Mareka. Djeca su imala priliku sudjelovati u kreativnim radionicama, lutkarskom igrokazu te pokaznoj radionici o lovu na lignje, koja je imala edukativnu notu. Uz to, poligon Jumicara omogućio je mališanima da kroz igru uče prometna pravila.

Popodnevni program uključivao je lutkarski igrokaz i kreativnu radionicu, koju je organizirala udruga Puppeta u suradnji s Javnom ustanovom Kamenjak. Djeca su uživala u interaktivnim sadržajima dok su se roditelji opuštali igrajući društvene igre. Kraj programa obilježen je proglašenjem pobjednika turnira u briškuli i trešetama izvlačenjem drugog kruga nagrada u 15 sati.

Lutrija s dobitnim tombolama i izvlačenjem glavnih nagrada u dva termina

Posjetitelji su mogli sudjelovati u bogatoj tomboli koju je organizirala Općina, a svaki kupljeni listić od 2 eura donosio je malu nagradu. Uz manje nagrade, bila su i dva izvlačenja po tri glavne nagrade. U prvom izvlačenju u 13 sati, nagrade su iznosile 912 eura za prvu, 550 eura za drugu i 250 eura za treću nagradu. U drugom izvlačenju, u 15 sati, nagrade su bile još vrjednije: prva 1002 eura, druga 705 eura i treća 300 eura.                               

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter