OD MORA DO STOLA" I "OBITELJSKI DAN"

MEDULINCI I PRIJATELJI ZAJEDNIČKIM SNAGAMA ispekli kolače i skuhali ručak za uređenje dječjeg igrališta



Sav prihod od prodaje jela, kolača i suvenira ide za uređenje dječjeg igrališta u Medulinu koje će biti uređeno i za djecu s posebnim potrebama. Ostatak do potrebnog iznosa sufinancirat će općina, rekao je Goran Buić načelnik općine Medulin

"Hoćete ih kupiti. Jako su fini", mamila je kolačićima neodoljiva sedmogodišnja Eva Maričić iz Medulina. Za potrebe humanitarne manifestacije u sklopu "Obiteljskog dana" ispekla je kolačiće sa mamom Maricom. "A ovo je moj sir", nadovezala se prijateljica do nje zatreptavši velikim plavim očima "Ovčji je". Obje su se uživjele u ulogu prodavačica na jednom od mnogobrojnih štandova koji su danas u dva šatora bili postavljeni pored Malina u Medulinu, a sve u sklopu već tradicionalne medulinske zabavno-rekreativne humanitarne manifestacije u kojoj se u završnici Dječjeg tjedna spajaju "Obiteljski dan" i "Od mora do stola".

Za novo dječje igralište

Općina Medulin organizirala je ovu manifestaciju već četvrtu godinu za redom, kao događaj koji okuplja sve generacije mještana i posjetitelja. Susret je imao i humanitarni karakter, budući da su se kroz bogatu ponudu hrane, pića te niz zabavnih sadržaja za malene i velike, ponudu kreativnih radova i suvenira koji su izradili mališani osnovnih škola iz Medulina, Banjola, Ližnjana i Šišana, kao i udruga s područja općine, prikupljala sredstva za uređenje i opremanje dječjeg igrališta i multifunkcionalnog prostora iza mola na rivi, na Štraminjonu.

Ni kiša nije spriječila mnogobrojne posjetile koji su skakali od šatora do šatora. Šator "Obiteljskog dana" bio je premali za sve posjetitelje. Mali trgovci, odnosno učenici medulinske osnovne škole prodavali su kao veliki. Od kolačića, do magneta od glinamola, ukrasnih suvenira…

- Više od pola razreda odazvalo se s roditeljima ovoj manifestaciji. Toliko su pekli kolače da ih više nemamo gdje staviti na stol. Djeca su se jako trudila tijekom cijele godine - od glinamola su radili grnčariju, pekli smo srca i radili su individualne radove i sada je sve na prodaju. Jako su se dobro organizirali, rekla nam je Branka Piškadija, učiteljica četvrtog razreda osnovne škole dr. Mate Demarin.

I ne zna se što je bilo slađe - hrana ili prodavači. I što je najbolje, svi su bili na dobitku, od prodavača do kupaca, jer svaki je bon za kupovinu bio je dobitan. A izbor je bio za svačiji ukus - od poderanih gaća i fritula koje su napravile općinarke, odnosno zaposlenice Općine Medulin. Pobornici zdrave hrane na svoje su došli sa štandom zdravih palačinki od zobenih pahuljica bez šećera u slatkoj i slanoj verziji. Za gurmane pak tu je bio i gljivarski lonac, odnosno dva lonca sa 120 porcija koje je pripremio od 7-8 vrsta gljiva vrsni gljivar Đino Tanković. Fužima s divljači je bilo teško odoljeti, dok je maneštra neizostavan dio svih manifestacija, kao i čevapčići koje su tamanili mališani. (Lara BAGAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter