IronKids utrka

Prije porečke Ironman utrke održat će se i jedna za najmlađe. Donosimo detalje

| Autor: Glas Istre
(Foto: Plava laguna)

(Foto: Plava laguna)


Dan prije održavanja porečke Ironman utrke u organizaciji Plave Lagune, u subotu 19. listopada, održat će se i IronKids utrke. Tako će već i najmlađi zaljubljenici u sport moći zaraditi svoje prve IRON medalje. Start IronKids utrka smješten je na novu lokaciju – uz Sportsku dvoranu Intersport gdje su moguće prijave, u petak od 10 do 18 sati odnosno u subotu prije same utrke od 9 do 10.30 sati. Trasa je također nova te vodi kroz kampove u Zelena Resortu.

Utrka se održava u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom s ciljem popularizacije trčanja odnosno aktivnog bavljenja sportom među najmlađima. “Hrvatski olimpijski odbor na lokalnoj razini provodi programe kojima se nastoji uključiti što više djece i mladih u sport. Porečki Ironkids je prepoznat upravo kao jedna od takvih manifestacija, kojom se djecu kroz sport uči međusobnom razumijevanju, nenasilju, prijateljstvu i aktivnom načinu života. Zbog navedenoga Hrvatski olimpijski odbor podržava ovakve sportske manifestacije koje su djeci dostupne potpuno besplatno”, istaknuo je Hrvoje Balen, direktor ureda za programe sporta na lokalnoj razini iz Hrvatskog olimpijskog odbora. Broj mjesta za prijavu je ograničen, stoga osigurajte mjesto za svoje mališane na vrijeme.

Trči se u pet kategorija – 5/6 godina trče 300 metara, 7/8 godina trče 600 metara,, 9/10 godina trče 900 metara, 11/12 godina trče 1200 metara odnosno 13/14 godina trče 1500 metara.

Prostor ispred Intersporta biti će oplemenjen i Dechatlonovim igralištem te brojnim animacijama kako bi se najmlađi sportaši zabavili, a moći će uživati i u društvu omiljenih maskota – Pepija i Lina.

Svako dijete prijavljeno za IronKids utrku dobiva IronKids majicu i medalju te bogati startni paket, a oni najuspješniji po svojim kategorijama i bogate nagrade.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter