Istria Gran Fondo 2023.

FOTOGALERIJA / U Istri se održava međunarodni biciklistički maraton. Start i cilj utrke je u Umagu

| Autor: Glas Istre


Danas se održava deveto izdanje biciklističkog maratona naziva Istria Gran Fondo sa startom i ciljem u Umagu.  

Istria Gran Fondo postaje dio svjetske serije utrka UCI Gran Fondo World Series. Stoga je velika čast organizatora što će jedna utrka ovakve vrste po prvi puta u Hrvatskoj povijesti biti dio najvećeg serijala utrka u amaterskom biciklizmu na svijetu kojim ravna UCI (Međunarodni biciklistički savez).

Riječ je o seriji od 28 natjecanja koja se održavaju po cijelom svijetu na čak 5 kontinenata, a kulminirat će Svjetskim prvenstvom UCI Gran Fondo Seriesa od 4. do 7. kolovoza 2023. u Glasgowu. Ostvareni rezultati u glavnoj utrci Istria Gran Fonda, devetoj stanici UCI Gran Fondo Seriesa, vrijediti i u ukupnom poretku biciklista koji će se boriti za svoje mjesto među elitom na SP-u u Škotskoj.

Tako će ponajbolji biciklisti - 25 % po dobnim skupinama s Istria Gran Fonda imati priliku i pravo boriti se za titulu svjetskog prvaka.

Pravi izazov je danas u Umagu – na dionicama za odvažne i kondicijski spremnije bicikliste. Moglo se birati između 94 km duge dionice Istria Medio Fondo i 119 km duge dionice Istria Gran Fondo, navode u Colors of Istria

Dionice prolaze sjeverozapadnim i središnjim dijelovima istarskog poluotoka te vas vraćaju natrag u Umag. Bogat popratni program u 2023. nudi zanimljive brandove u Expo zoni, dječji program i bogatu gourmet ponudu te ono najvažnije - odličnu atmosferu!

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter