ljeto u parku

Novi programi u Parku istarskih velikana: Koncert, crtanje, film, igre...

| Autor: Glas Istre
(Snimio Dino Radmanović)

(Snimio Dino Radmanović)


Prošlotjedni program "Ljeto u Parku" protekao je u znaku poezije, jazza i dječje radosti. Ovaj tjedan donosi novu dozu zabave i kreativnosti pod nazivom "Dva deca jazza". Sve starta u četvrtak u 19 sati uz crtanje uz Urban Sketchers Pazin, koja je namijenjena svim ljubiteljima crtanja bez obzira na vještinu ili iskustvo.

Nakon toga u 21 sat slijedi jazz koncert Zvonimir Radišić Trija, sastava kojeg čine riječki glazbenici, a na repertoaru će se, uz standarde, naći i autorske kompozicije s debitantskog albuma "New Horizons". Nakon jazz koncerta, glazbu će birati DJ Neno.

U petak program "Ljeto u parku" donosi od 19 sati turnir u Pictionaryju, a ekipe koje žele sudjelovati mogu se prijaviti na [email protected].

U 21 sat slijedi projekcija filma "Osam planina", koji je snimljen prema glasovitom istoimenom bestseleru. "Osam planina" je priča je o prijateljstvu. O djeci koja postaju muškarci koji pokušavaju ne ići stopama svojih očeva, ali koji se, kroz obrate i životne odluke, uvijek nekako vrate kući. Pietro je dječak iz grada, Bruno je posljednje dijete zaboravljenog planinskog sela.

Tijekom godina Bruno ostaje vjeran svojoj planini, dok je Pietro taj koji konstantno dolazi i odlazi. Njihovi ih susreti upoznaju s ljubavima i gubitcima, konstantno ih podsjećaju na njihovo podrijetlo, razotkrivaju njihove sudbine sve dok obojica ne otkriju što to znači biti doživotni prijatelj. Redatelji su Felix van Groeningen i Charlotte Vandermeersch, a glavne uloge igraju Luca Marinelli i Alessandro Borghi.

Programi se održavaju u Parku istarskih velikana u Pazinu, a ulaz je slobodan za sve. Ljeto u Parku se održava uz potporu Grada Pazina, Hrvatskog audiovizualnog centra i Turističke zajednice središnje Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter