Pazinsko "Ljeto u Parku"

Nova manifestacija uljepšat će srpanjske večeri

| Autor: Gordana Čalić Šverko  
Dejzi Miljavac, Aleksandar Bančić i Marina Bijonda Brezac (Foto: Grad Pazin)

Dejzi Miljavac, Aleksandar Bančić i Marina Bijonda Brezac (Foto: Grad Pazin)


Park istarskih velikana tijekom srpnja postaje epicentar zabave i kulture u Pazinu. Centar za kulturu i obrazovanje Pazin pripremio je kreativan, zabavan i interaktivan program tako će se ugodne ljetne večeri moći provesti u dnevnom boravku na otvorenom u centru Pazina, u Parku istarskih velikana.

- Od 4. do 26. srpnja, svakog četvrtka i petka od 19 sati, park će biti domaćin nizu događanja koja će obogatiti ljetne večeri i stvoriti nezaboravne uspomene, poručio je voditelj kulturnih djelatnosti Centra za kulturu i obrazovanje Aleksandar Bančić, najavljujući novu manifestaciju.

Program "Ljeto u Parku" kreiran je u suradnji s lokalnim udrugama i umjetnicima od kojih je ravnateljica Centra za kulturu i obrazovanje Marina Bijonda Brezac, posebno istaknula Društvo likovnih stvaratelja Pazin, Društvo Naša djeca Pazin i udrugu TradIn Etno.

Sve započinje 4. i 5. srpnja s programom "Beeraj čine, beeraj libar". U četvrtak, 4. srpnja na rasporedu je razgovor s autoricom Stelom Cavrić, te nastup mladog pulskog tria "The Good Mixer". Petak, 5. srpnja donosi filmski pub kviz, te projekciju romantičnog filma "Prošli životi".

Dana 11. i 12. srpnja slijedi "Kreativna maneštra". Četvrtak započinje radionicom "ČA-iku poezije" pod vodstvom Ane Galant, slijedi jazz koncert Aldo Foško Collectivea i večer završava uz DJ Nena. U petak je kreativna radionica udruge Birikina iz Pule te kazališna predstava "Maca papučarica". Večer završava projekcijom Disneyevog filma "Tarzan".

Treći tjedan, 18. i 19. srpnja, "Dva deca jazza", donosi crtanje uz Urban Sketchers Pazin. Slijedi jazz koncert Zvonimir Radišić Tria i ples uz DJ Nenu. U petak je na rasporedu turnir u Pictionaryju, te projekcija hvaljenog filma "Osam planina".

Završno, za 25. i 26. srpnja, "Svi bićerini svita" pripremljen je raznolik program. Četvrtak započinje break dance nastupom studija ABOriginal, a nastavlja se plesnjakom uz Mih&Me i Darija Marušića. U petak je na rasporedu razgovor s mladim književnikom i scenaristom Tonijem Juričićem, a večer završava projekcijom filma "Palo lišće" finskog redatelja Akija Kaurismakija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter