Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Općina Kršan dobila 50.000 eura za sanaciju pokosa na šetnici u Plomin Luci

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)


U prostorijama Grada Crikvenice, načelnik Općine Kršan Roman Carić s potpredsjednikom Vlade i ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem potpisao je Sporazum o sufinanciranju projekta "Sanacije pokosa na šetnici u Plomin Luci – I. faza", temeljem koje je Općini Kršan dodijeljeno 50 tisuća eura.

Općina Kršan početkom ove godine prijavila se na javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za sufinanciranje izgradnje, sanacije i rekonstrukcije luka otvorenih za javni promet te sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi.

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

Planirana I. faza sanacije pokosa šetnice u Plomin Luci, provesti će se u dužini od cca 700 m, kojom će se izvesti zaštita usjeka s kopnene, lijeve strane šetnice, što će rezultirati značajnim smanjenjem opasnosti od odronjavanja vegetativnog, zemljanog i kamenog materijala na trasu šetnice, a samim time i znatnim povećanjem sigurnosti za posjetitelje kao i optimalizacijom valorizacije šetnice.

Odroni manjih razmjera, učestala su pojava na predmetnoj dionici šetnice. Početak realizacije planira se u rujnu ove godine, nakon završetka turističke sezone, a radovi će se izvršiti do kraja ove godine. Ukupna vrijednost Projekta iznosi 91.375,00 eura. Iz Istarske županije, osim Općine Kršan, sredstva za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi u 2024. godini dodijeljena su Gradu Vodnjanu za projek uređenja plaže Martulina u Peroju s rekonstrukcijom postojećih molova.

(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)(Snimio Branko Biočić / Glas Istre)

Za projekte izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture u 2024. godini sredstva su dobile  Lučka uprava Pula, Lučka uprava
Rabac, Lučka uprava Poreč i Lučka uprava Umag-Novigrad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter