VREMENSKA PROGNOZA ZA ISTRU

Uživajte u sunčanom vikendu dok traje, uskoro stiže kiša za veći dio Hrvatske

| Autor: Glas Istre, Petar Radovan / Istramet
(Snimio Srecko Niketic / Pixsell)

(Snimio Srecko Niketic / Pixsell)


I sljedećih dana promjenjiva naoblaka uz sunčana razdoblja te samo ponegdje prolazno vrlo malo kiše. Temperatura zraka bit će i dalje viša od prosječne za doba godine. Valja spomenuti i mogućnost mjestimične jutarnje magla, na Jadranu i prolazno zamjetnog vjetra – u ponedjeljak i osobito utorak bure, od četvrtka pak vjerojatno juga, piše HRT.

Toplo na Jadranu

“Idućih dana u unutrašnjosti će naoblaka biti promjenjiva. Povremena i mjestimična slaba kiša padat će većinom u gorju te unutrašnjosti Dalmacije i to u ponedjeljak popodne i utorak ujutro. U jutarnjim satima valja računati na mogućnost magle. Od srijede će sunčana razdoblja biti češća. Vjetar uglavnom slab, u utorak prolazno umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka bez znatne promjene.

I na Jadranu razmjerno toplo, te također ne sasvim stabilno. Mjestimice malo kiše u ponedjeljak može pasti na sjevernom Jadranu i sjeveru Dalmacije, a u utorak na jugu Hrvatske. Najviše sunčana vremena vjerojatno će biti u srijedu. Umjereno jugo u utorak će okrenuti na buru i pojačati na jaku, no već će u srijedu slabjeti.”, prognozirala je za HRT Kristina Klemenčić Novinc, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Trodnevna prognoza za Istru i Kvarner

NEDJELJA - Djelomice sunčano vrijeme, sredinom dana uz postupan porast naoblake s kojim je rijetko moguća i slaba kiša. Lokalno je moguća sumaglica i magla. Zapuhat će slaba do umjerena bura. Jutarnje temperature zraka od 4 do 9 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

PONEDJELJAK - Pretežno oblačno vrijeme, sredinom dana uz mjestimičnu slabu kišu, naročito na riječkom području. Puhat će raznolik vjetar, na većem dijelu područja slaba do umjerena bura i istočnjak. Jutarnje temperature zraka od 3 do 9 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

UTORAK - Pretežno sunčano vrijeme. Puhat će slaba do umjerena, na pojedinim lokalitetima povremeno jaka bura. Jutarnje temperature zraka od 1 do 7 °C, dnevne vrijednosti između 11 i 15 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter