infrastrukturna investicija 

Kanalizaciju će dobiti više od stotinu domaćinstava u općini Kršan

| Autor: Branko Biočić
Mehanizacija u Vozilićima je spremna

Mehanizacija u Vozilićima je spremna


Idućeg tjedna počinju radovi na sanitarnoj kanalizaciji i kolektorskoj mreži naselja Vozilići-Stepčići. Buduće gradilište jučer su obišli direktor Istarskog vodozaštitnog sustava Buzet Daniel Maurović, načelnik općine Kršan Roman Carić, Dean Kos, direktor društva Rakos Gradnja te Alen Golja, direktor labinskog Vodovoda.

Riječ je o najvećoj infrastrukturnoj investiciji u općini Kršan u zadnjih petnaestak godina. Vrijednosti radova iznosi 1.845.000 eura s PDV-om, a investitor je IVS.

Izvođač radova izabran na javnom natječaju je društvo Rakos Gradnja iz Labina, dok će za nadzor biti zadužen riječki Adriaco.

U sklopu projekta bit će postavljeno 5.460 metara gravitacijskog cjevovoda. Bit će zamijenjene dotrajale vodovodne cijevi u naselju Stepčići, za što će sredstva osigurati Vodovod Labin. Bit će saniran dio nerazvrstane ceste u naselju Vozilići, za što su sredstva osigurana u proračunu Općine Kršan za ovu godinu. Prema ugovoru, radovi bi trebali završiti do 11. siječnja 2025.

Alen Golja, Roman Carić, Dean Kos i Daniel Maurović u obilasku u StepčićimaAlen Golja, Roman Carić, Dean Kos i Daniel Maurović u obilasku u Stepčićima

Mještani će o planu i dinamici radova biti obaviješteni narednih dana putem web stranice Općine, društvenih mreža i medija.

- Sa zadovoljstvom mogu konstatirati da radovi na izgradnji sanitarne kanalizacije i kolektorske mreže naselja Vozilići-Stepčići započinju narednih dana. Riječ je o dugo očekivanoj i nužno potrebnoj investiciji kojom se rješava problematika kanalizacije za više od stotinu 100 domaćinstva s tog područja. Labinski Vodovod zamijenit će dotrajale vodovodne cijevi u naselju Stepčići, budući da smo imali prilike svjedočiti čestim obustavama isporuke vode na tom poručuju, naročito tijekom ljetnih mjeseci, naglasio je kršanski načelnik Roman Carić.

Naglasio je da će Općina iskoristiti radove za sanaciju i uređenje dijela ulice u naselju Vozilići, od ulice prema školi. Direktorima IVS-a i labinskog Vodovoda zahvalio je na sudjelovanju u ovom složenom projektu.

Najviše razloga za zadovoljstvo ipak imaju mještana naselja Vozilići i Stepčići, a posredno i cijela lokalna zajednica.             

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter