DJEČJI KARNEVAL

Legići, Picasso, Dali, Pahuljice, karte i mnogi drugi maštoviti likovi prodefilirali Bujama

| Autor: Zvonimir Guzić
(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)


Suncem obasjano Buje dočekalo je Dječji karneval, koji je unio dodatnu dozu radosti i vedrine u ovaj prekrasan dan. Premda je radni dan, mnoštvo znatiželjnika okupilo se duž glavne ulice kojom je povorka defilirala, mnogi od njih koristili su prijepodnevnu pauzu da bi prisustvovali ovoj dječjoj zabavi. Šarenilo boja i kostima otkrilo je svu kreativnost djece, roditelja i teta iz vrtića u izradi maski i kostima.

Predvođeni vatrogasnim vozilom na čelu kolone bili su Legići, koje su slijedili mali slikari od Picassa do Salvadorea Dalija, malo zimskih radosti u ovaj topli dan donijele su Pahuljice i Snješkići, bilo je tu još i smajlića, poker karata, a posebno impresivno su izgledali lopovi iz popularne Netflixove serije "Kuća od papira". Među svom tom maskiranom mladošću, primijetili smo i gradonačelnika Buja Fabrizia Vižintina.

"Evo napokon lijepo vrijeme barem za dječju maškaranu priredbu, kad smo već onaj nedjeljni karneval morali otkazati zbog kiše. Drago mi je zbog djece da su uspjela pokazati svoju kreativnost i uložen trud", nije krio zadovoljstvo gradonačelnik Vižintin.

Djeci iz tri vrtićke skupine Buje, Momjan i Kaštel i osnovnoškolcima pridružila su se i djeca iz Centra za inkluziju i podršku zajednici Buje čiju sreću i veselje nisu mogle skriti ni maske na njihovim licima.

Paljenje pusta očekuje se na Valentinovo 14. veljače i to najprije i Kaštelu u 17 sati, zatim i u Marušićima od 19 sati.

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

(Snimio Zvonimir Guzić)(Snimio Zvonimir Guzić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter