vrhunac slavlja

Budi ča ćeš: Maškarano vikend ludilo počinje već danas ujutro

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Nakon prošlog vikenda u znaku maski, pulsko maškarano slavlje nastavlja se danas od 10 sati u pulskoj Areni gdje će se održati već tradicionalni defile pulskih vrtića i škola.

Maškarano ludilo sve više zahvaća i Vodnjanštinu, a karnevalskom veselju priključuje se i Grad Vodnjan s partnerima. Kroz program "Budi ča želiš - Sii ciò che vuoi!" pripremili su zabavu za sve generacije.

Također danas, u staroj školi – bivšoj Astri u Vodnjanu održat će se maškarani disco party na kojem će maškare od 22 sata odličnim izborom glazbe zabavljati popularni DJ Nikola z Kukurini. Dječji maskenbali održavaju se za vikend u Vodnjanu i u Galižani.

U subotu, 10. veljače u 17 sati počinje maskenbal za djecu u Domu mladih u Vodnjanu u organizaciji Zajednice Talijana Vodnjan, a u nedjelju, 11. veljače u 17 sati u Galižani u organizaciji Zajednice Talijana Galižana. Pustu će presuditi u utorak, 13. veljače. U Vodnjanu u 17 sati kreće maškarana povorka Trgovačkom ulicom do Narodnog trga, gdje će biti upriličeno paljenje pusta. U Galižani je spaljivanje pusta zakazano za 18 sati na rukometnom igralištu.

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Alegorijska kola i tradicijske maske

Labinjonska kompanija "domoća folšarija" u subotu organizira maškaranu povorku u subotu, 10. veljače. Sve počinje u 15 sati kada kreće maškarana povorka od poligona na Katurama do centra Labina gdje će se male i velike maškare predstavljati publici. Nakon povorke, od 16 do 19 sati, u maloj dvorani Sportskog centra "Franko Mileta" slijedi maškarani disco za najmlađe uz vesele maskote iz Lalalanda i ugostiteljsku ponudu. Već tradicionalno, uz živu glazbu, maškarani ples za velike maškare nastavit će se u caffe baru "Me Gusta" do jutarnjih sati.

Veliki maškarani mimohod u sklopu ovogodišnjeg izdanja Buzetskog karnevala, održat će se na pusnu nedjelju s početkom u 14 sati u Buzetu, Ulicom II. Istarske brigade pa sve do Trga Fontana, najavili su u Turističkoj zajednici Grada Buzeta.

Mimohod u kojem sudjeluje nekoliko stotina maski, brojna alegorijska kola, ali i tradicijske maske, postao je središnja karnevalska pozornica sjevernog dijela Istre, a to je bogata tradicija koju stanovnici ovih krajeva iznimno vole, čije običaje poštuju i prenose s koljena na koljeno. Redom će se predstaviti, Društvo "Naša djeca" Buzet, a onda već dobro znane maškarane grupe Sovinjak, Krušvari, Sveti Ivan, Roč, Jedinstvo, Sveti Martin i Štrped.

(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)(Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Vrhunac maškaranog slavlja na Poreštini

U nedjelju se očekuje vrhunac maškaranog slavlja na Poreštini.

Vrhunac maškaranog slavlja na području grada Poreča obilježit će se ove nedjelje, 11. veljače u Novoj Vasi. Sve počinje obilaskom okolnih mjesnih odbora, a finale i izricanje "šentence pustu" zakazano je za utorak, 13. veljače na parkingu preko puta škole u Novoj Vasi. Zadnji dan karnevala, u utorak, 13. veljače novovašanske maškare će izreći "šentencu pustu" u bogatom zabavnom programu koji počinje od 16.30 sati na parkingu preko puta škole.

Okupljanje svih sudionika karnevalske povorke u Rovinju je u subotu, 10. veljače u 9.15 sati u ulici Vladimira Nazora kod bazena Delfin. Povorka u kojoj sudjeluju rovinjske škole, vrtići i udruge, Limena glazba i Mažoretkinje Grada Rovinja kreće u 10 sati od obale Vladimira Nazora (kod bazena Delfin), kroz obalu Alda Negrija, obalu Alda Rismonda do Obale Pina Budicina.

U pratnji glazbe, tradicionalna cjelodnevna povorka uz alegorijska kola kreće u 8 sati te obilazi sve kuće u Rovinjskom Selu u utorak, 13. veljače. U večernjim satima u Domu Kulture održava se ples te izbor najboljih maski. Sljedeći dan, 14. veljače u 16 sati na programu je spaljivanje pusta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter