Tradicionalni zabavno-humanitarni događaj

Obiteljsko i prijateljsko druženje u Medulinu okupilo oko tisuću ljudi

| Autor: Jelena Milović
(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)


Više nego topao i sunčan dan ove je nedjelje poslužio Općinu Medulin koja je pod motom »Dođite, zabavite se i učinite dobro!« sedmu godinu za redom organizirala već tradicionalni Obiteljski dan – zabavno-humanitarnu manifestaciju s ciljem prikupljanja donacija. Ove godine donacije su namijenjene Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda - za uređenju prostorija Odjela za djecu, mladež i odrasle korisnike.

Predah za druženje

Za lokaciju održavanja ove manifestacije i ove je godine odabrana uređena površina kod Malina na vitar na Medulinskoj rivi, na kojoj se održalo niz aktivnosti i sadržaja za sve generacije mještana i posjetitelja; od sportsko-rekreativnog dijela, do cirkusarija Klauna Mareka, plesa i glazbe za koju je bio zadužen DJ Teddy-Lee pa sve do lutrije za posjetitelje. Obiteljsko i prijateljsko druženje, kao i više nego respektabilna posjećenost, dale su ovom događaju posebno snažnu notu. Općina je pokrila sve troškove, a u bogatoj gastro ponudi bilo je svega - od slanih do slatkih jela. Posjetitelji su osim kupovinom ponuđenog, pridonijeli i donacijom koja se dodatno mogla priložiti. Bogatu ponudu kreativnih radova i suvenira pripremila su djeca i učitelji iz OŠ dr. Mate Demarin, Medulin te područnih škola Banjole, Ližnjan i Šišan, kao i Dječji vrtić Medulin.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Ove su se godine usuglasili dječji vrtići i škola, kao i mi u Općini, da sredstva ne idu njima jer su im pokrivene sve potrebe, pa je na prijedlog kolege Marka Cukona ove godine to upravo Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda, rekla nam je Sonja-Barbara Bader, savjetnica za opće poslove, društvene djelatnosti, kulturu i civilno društvo Općine Medulin.

Integracija u društvo

Ovo istarsko mjesto, koje i inače ima izrazito turistički karakter, s Obiteljskim danom kao da zaokružuje sezonu na zalasku i daje predah za druženje onima koji su sezonu i iznijeli na svojim leđima.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Obično Obiteljski dan radimo u sklopu ili na koncu Dječjeg tjedna, koji se odvija početkom desetog mjeseca, ali ove godine je bilo i nekih novih manifestacija pa se nismo htjeli gurati u isto vrijeme. Povratne informacije od puno ljudi koji u Medulinu rade kroz neki oblik turizma jesu da im je ovaj termin odličan. Naime, završili su sa svojim sezonskim obavezama i mogu se na bilo koji način priključiti ovoj manifestaciji, komentirala je ona. Ove nedjelje, veli Bader, skupilo se već u prvim satima oko tisuću ljudi, a i inače se mogu pohvaliti da je Obiteljski dan odlično posjećen.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Ovo je jako lijepo mjesto susreta više generacija: mama, tata, djece i nonića i drago mi je da se svake godine organizira, pogotovo kad nam se, kao ove godine, posreći s vremenom. Lijepo je da na ovaj način možemo i pomoći onima kojima treba, a sve to ukomponiramo u druženje i zabavu; ugodno je i korisno. Ovo je i odlično kad nam završi sezona; da imamo vremena malo za sebe i za druženje sa svojom obitelji i prijateljima, rekla nam je jedna mještanka Medulina.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Dobra atmosfera vladala je i po štandovima. Vesna Radolović voditeljica je projekata u Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije – Pula, koji su na štandu ponudili kreativne radove svojih korisnika.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

- Za naše članove Udruge puno znači da mogu izaći u javnost i da su vidljivi, prepoznati, kao i naš rad. Dijelimo danas letke, a ovo nam je druga godina da smo tu. I našoj Udruzi su potrebna sredstva za rad, ali lijepo je donirati svoje radove i svoje vrijeme. Za naše članove puno znači integracija u zajednicu, kao i njihova socijalizacija, a to danas i činimo, naglasila je Radolović.

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

(Snimila Jelena Milović)(Snimila Jelena Milović)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter